17. mai tale | Eksempel

Har du planer om å holde en 17. mai tale? Da ønsker du kanskje et eksempel å ta utgangspunkt i. Finn ut hvordan du kan lykkes med din tale på nasjonaldagen! 

Med et 17. mai tale eksempel kan du innhente mye god inspirasjon til din egen tale. For hvordan lykkes man egentlig med en tale på Norges nasjonaldag? 

Talen skal ofte appellere til et publikum bestående av både barn og voksne. Samtidig skal den være relevant for grunnlovsdagen, eller i det minste by på typiske 17. mai-elementer.

Enten du vil tale om Eidsvoll, Grunnloven fra 1814, ballonger, is eller barnetog, kan det være vanskelig å bygge opp en god tale. Vi viser deg hvordan du lykkes med talen din!

17. mai tale

Finn et 17. mai tale-tema

I et 17. mai tale eksempel vil du ofte se at talen er sentrert rundt et spesifikt tema. Her står du nokså fritt til å velge hvordan du vil vinkle talen.

Det viktigste er at talen gir publikum 17. mai-følelse. Her gjelder det å se sitt publikum an. Skal du tale på en barneskole? Da kan det være greit å snakke om ting som opptar barna.

Mens en 17. mai tale til barn gjerne handler om is, pølser, barnetog og ballonger, kan en tale til de litt eldre gjerne handle om hvorfor vi feirer 17. mai.

Du kan enkelt finne et 17. mai tale eksempel der frihet, grunnlov og felleskap er i fokus. La deg gjerne inspirere.

17. mai tale

Et 17. mai tale eksempel

Ønsker du et 17. mai tale eksempel? Her viser vi deg et utdrag av stortingspresidenten Tone W. Trøens 17. mai-tale i 2018. 

Denne talen har høstet mye ros, og den appellerer til både store og små. Legg merke til at talen inneholder litt historie og fakta, men også litt om barnetog og flagg, samt felleskap.

«Kjære eidsvollinger! Gratulerer med dagen!

Det vi feirer i dag, deler vi med alle andre her i landet. 17. mai og Grunnloven og Eidsvoll, det kaller resten av Norge for «arven fra Eidsvoll».

I dag er hele Norge på beina og fyller gater, torg og parker for å feire det som skjedde akkurat her de dagene i april og mai 1814.

Og best av alt: dagen er preget av barn, og av barns deltagelse i barnetog fra nord til sør og fra øst til vest.

Hundretusener av barn som fysisk opplever at de er en del av fellesskapet. Barn som hver og en er selvstendige deltagere i feiringen av fellesskapet vårt.

Ingen spør om besteforeldrene til den lille hånden som vifter med flagget bodde i Bergen, Beograd eller på Eidsvoll verk».

mann i bunad

17. mai tale med humor

Noen ønsker å lage en morsom 17. mai tale. Nasjonaldagen er tross alt en dag der de fleste er i godt humør. Du kan enkelt finne et 17. mai tale eksempel der talen inneholder humor. 

Folk er kledd i finstasen sin, barna kan spise så mye is de bare orker, og gatene fylles av godt humør. Da kan en tørr tale fort sette en stopper for moroa. 

Ved å ha en morsom 17. mai tale blir stemningen ekstra god. Men hvordan gjøre en tale morsom?

Talen kan gjerne inneholde en liten vits. Prøv i så fall å finne en vits som omhandler det å være norsk, slik at det blir relevant for den store dagen. Eller hva med å lage en tale på rim?

Tale på nett

Gratis taler på nett

Noen er usikre på hvordan de kan lage en god 17. mai tale, og finner gratis taler på nett. Husk imidlertid på at kvaliteten på disse talene er veldig varierende.

Det beste er å lage en unik tale fra bunnen av. Dersom du sliter med å finne et godt 17. mai tale eksempel å ta utgangspunkt i, kan en taleskriver hjelpe deg.

Trenger du hjelp med din 17. mai tale?

Det å skrive en 17. mai tale som fenger publikum kan være en nokså utfordrende oppgave. Dersom du ønsker et unikt 17. mai tale eksempel, kan en taleskriver lage talen for deg.

Du kan bruke talen som den er, eller justere den og legge til ting du ønsker å tilføye. Din Taleskriver skriver taler til en rekke anledninger, inkludert nasjonaldagen.

Gi oss gjerne noen stikkord for hva du ønsker at talen skal handle om. Vi tar utgangspunkt i dette og leverer et skreddersydd 17. mai tale eksempel til deg! Du kan enkelt bestille talen din i dag.