3 tips til konfirmasjonstale fra foreldre  

En konfirmasjonstale fra foreldre er et hyggelig innslag i enhver konfirmasjon! For mange er dette et av høydepunktene når alle talene skal holdes. Som konfirmantens foreldre kjenner man nok dagens hovedperson bedre enn de fleste, både på godt og vondt.  

Men hvordan skriver man egentlig en god tale til tenåringen sin? Her deler vi tre tips som kan gjøre prosessen litt enklere! 

Slik skriver du en kreativ konfirmasjonstale til sønn eller datter 

Mange foreldre ønsker å lage en kreativ og unik konfirmasjonstale til konfirmanten. Det er tross alt disse talene som blir husket, og som treffer konfirmanten (og de andre gjestene) i hjertet.   

Her er noen tips! 

1. Vær personlig og del noen historier fra oppveksten

Konfirmasjonstaler fra foreldre kan med fordel være litt personlige. En tale som byr på noen rørende eller morsomme historier fra konfirmantens oppvekst er tipp-topp! Tenk gjerne over konfirmantens oppvekst, og skriv ned stikkord etter hvert som du kommer på ting.   

Etterpå kan du forsøke å sortere idéene dine (for eksempel i kronologisk rekkefølge). Du kan gjerne begynne med noen minner eller historier fra da konfirmanten var helt liten. Deretter kan du dele noen historier eller felles opplevelser dere har hatt i nyere tid. 

2. Si noe om konfirmantens egenskaper 

Foreldre som skriver en konfirmasjonstale bør også tenke over konfirmantens egenskaper. Hva definerer han/henne som person? Er vedkommende kjapp i replikken, vennlig, bestemt, skoleflink, omtenksom eller kanskje humoristisk?  

Fokuser helst på de gode egenskapene. Samtidig kan det å nevne noen mindre positive egenskaper bidra til å gjøre talen litt morsom og unik. Kanskje konfirmanten er et rotehue, eller har et litt for godt sovehjerte? Spill på det, med glimt i øyet! 

Det viktigste er at talen blir ektefølt og personlig. 

3. Lag et personlig dikt (eller bruk et eksisterende) 

En konfirmasjonstale fra foreldre kan gjerne også by på litt poesi! Er du i det kreative hjørnet, kan du alltids skrive et personlig dikt fra bunnen av. Det finnes imidlertid også mange gode dikt til konfirmanten som er skrevet av kjente navn.  

Det kan også være snakk om et vers fra en sang. Kanskje vet du om en sang som konfirmanten er ekstra glad i?   

Kjente konfirmasjonstaler fra foreldre | Eksempel 

Dersom du står litt fast, kan det være kjekt å kikke på andre taler. På den måten kan du hente inspirasjon til å skrive din egen tale. Ja, eller få en idé om hvordan en konfirmasjonstale fra foreldre kan se ut.   

Du kan for eksempel la deg inspirere av kronprinsparets tale til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra i 2019. Her snakker både kronprinsessen og kronprinsen til sin datter, annen hver gang.   

Husk imidlertid på at du bør lage en unik tale som oppleves personlig for konfirmanten. Derfor er det lurt å flette inn egne historier fra oppveksten og beskrivelser av dagens hovedperson. 

Få hjelp til å skrive konfirmasjonstale fra foreldre 

En konfirmasjonstale fra foreldre kan være morsom, kreativ, kort, lang eller på rim. Mulighetene er uendelige, og det kan være vanskelig å få ordene ned på papiret. Dersom du står fast, kan Din Taleskriver hjelpe deg over kneiken.  

Send oss dine stikkord, ønsket lengde og eventuelle andre ønsker for talen. Vi vil deretter skrive en tale som blir både unik, personlig og minneverdig!