Annerledes konfirmasjonstale 

Skal du hylle konfirmanten med konfirmasjonstale? Med litt kreativitet og inspirasjon kan du skrive en annerledes, engasjerende og morsom konfirmasjonstale som virkelig blir husket.  

Konfirmasjonstaler trenger ikke å være rett frem, formell og stiv. De beste talene er de som får oss til å tenke, de som rører oss og de som engasjerer. Det er mange formater å velge fra, særlig i en konfirmasjon hvor tøylene er friere enn i andre selskap. 

Sjekkliste

Skriv et dikt 

Noen ønsker å skrive en annerledes konfirmasjonstale fordi settingen kjennes ubehagelig. Hvis du skriver et dikt, slipper du å stå lenge foran publikum. Et kort dikt kan være morsomt, rørende eller vise omtanke. 

 Fordelen med et dikt er at du kan lese direkte av manus og gjerne ramme det inn for å gi konfirmanten et minne. Her er det ingen grenser på sjanger og det finnes mange gode rimordbøker som kan hjelpe deg i gang. 

Samarbeid

Skriv talen som et eventyr 

Hvis du ønsker å skille deg ut fra de andre talerne, kan en tale skrevet som et eventyr være en god idé. Kanskje har konfirmanten et favoritteventyr du kan ta utgangspunkt i? Start med «det var en gang» og snakk om hvordan konfirmanten kom til live, hvor han ble født og hvordan foreldrene møttes. 

Videre kan du bruke historier fra oppveksten, vaner og uvaner, interesser, personlige egenskaper og ønsker for fremtiden som en del av eventyret. Les gjerne gjennom et eventyr før du starter og ta utgangspunkt i oppbygningen og skrivemåten. 

Denne typen tale har igjen fordelen med at du slipper å lære deg manuset utenat. Eventyr har alltid engasjert og dette er garantert en tale som kommer til å bli husket av både konfirmant og gjester. 

Mann som leser av tekst fra et dokument

Hold tale med bilder 

Ønsker du å underholde gjestene? En lysbildefremvisning er et godt hjelpemiddel. Når du holder talen kan du ta utgangspunkt i bilder og trekke frem ting konfirmanten sa, gjorde eller var interessert i gjennom barndommen. 

Selv om alle gjestene kjenner konfirmanten godt, er det nok mange bilder foreldre, søsken og besteforeldre har som ikke resten av familien har sett. Dette er også en fin måte å få fokuset vekk fra deg selv, dersom du synes det er ubehagelig å bli sett på gjennom talen.

Mann som jobber på PC

Skriv talen med andre

Har du skrivesperre? Det er sikkert mange som vil holde tale på den store dagen, så hvorfor ikke gå sammen om å skrive en tale! Tanter og onkler kan for eksempel gå sammen og trekke frem episoder og personlighetstrekk de forbinder med konfirmanten.  

Når talen skal fremføres kan dere bytte på å snakke, slik at alle får nevnt sine episoder og minner. På denne måten blir det ikke like skummelt å tale foran gjestene og dere kan sette sammen en unik tale med mange morsomme og spøkefulle historier. 

Mann som har utarbeidet tekstdokument

Skriv en sang 

Egenkomponerte sanger er alltid en slager i konfirmasjoner. Gå sammen med søsken, foreldre, tanter eller andre nærstående familiemedlemmer for å lage en personlig og unik sang som virkelig hyller konfirmanten.  

Sanger kan være et fint avbrekk og et friskt pust dersom mange andre skal holde taler under middagen. Husk å start i god tid slik at dere får tid til å finpusse og øve på teksten. 

Avtale

Din Taleskriver hjelper deg

Har du lyst å holde en annerledes konfirmasjonstale, men synes det er vanskelig å komme i gang? Da kan Din Taleskriver hjelpe deg.

Vi skriver dikt, sanger og taler fra bunnen av og skreddersyr dem etter dine ønsker. Basert på de historiene og opplysningene du gir oss, kan vi lage en unik konfirmasjons-hilsen som konfirmanten garantert kommer til å huske. 

Din Taleskriver kan også hjelpe med å ferdigstille påbegynte taler. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat.