Bursdagsdikt 

Skal du skrive en bursdagshilsen, men har lyst til å gå for et litt annet format enn den tradisjonelle gratulasjonen? Da kan du prøve deg på et lite bursdagsdikt! 

Et bursdagsdikt er en fin måte å markere bursdagen til en person du er glad i. Det er ikke en markering som koster masse penger, men det vil være tydelig at du har brukt tid og energi på gaven. I et bursdagsdikt kan man også enklere gi uttrykk for kjærligheten man føler for vedkommende som mottar diktet. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva et bursdagsdikt er, og hvordan du skriver et slikt dikt. 

Perfekt bursdagshilsen

Hva er et bursdagsdikt? 

Et bursdagsdikt er et dikt hvor hensikten er å gratulere den som diktet er skrevet til med bursdagen. 

Diktet kan være en fin bursdagsgave fra noen som er flinke til å uttrykke seg i form av ord. Hvis du vil, kan du også lett gjøre det til en fysisk gave ved at du printer ut diktet du har skrevet og kjøper en fin ramme til å ramme det i. 

Et bursdagsdikt passer som gave til folk i alle aldre. Den eneste forutsetningen er at vedkommende liker dikt eller setter pris på et velskrevet dikt. 

Bursdagshilsen

Slik skriver du et bursdagsdikt 

Har du lyst til å skrive et bursdagsdikt, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Du er i så fall ikke alene om det, da dikt er en sjanger mange sliter med. Men å skrive dikt er ikke så vanskelig som folk flest tror. 

Du kan skrive et dikt på rim, men det er ikke et “must”. Det finnes mange gode dikt som ikke inneholder rim også. Et dikt kan benyttes til å fortelle om for eksempel en spesifikk hendelse eller en bestemt følelse.  

Når du skriver et bursdagsdikt, er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Er bursdagsdiktet til en person som alltid får deg til å føle deg glad? Det er i så fall et veldig fint utgangspunkt! 

Bursdagshilsen tekst

Få hjelp til å skrive bursdagsdikt! 

Dikt er en sjanger som mange mennesker føler seg litt skremt av. Når folk flest tenker på dikt, så tenker de på dikt som rimer. Det finnes absolutt mange gode dikt på rim, men mange synes at det er vanskelig å få ordene til å klinge bra. 

I og med at dikt er en litt vanskelig sjanger, er det mange som velger å styre unna. Men det er det ingen grunn til. Å skrive et dikt er mye enklere enn folk flest tror. Har du noen gang tenkt på at et bursdagsdikt faktisk er en liten tale? 

Om du egentlig har lyst til å skrive et bursdagsdikt til noen du kjenner, men føler deg litt skremt av sjangeren, har du kommet til riktig sted. Tekstforfatterne i Din Taleskriver hjelper deg gjerne! 

Trenger du hjelp til å skrive et bursdagsdikt? Send eventuelle notater til Din Taleskriver på e-post i dag. Eventuelt bare send oss en e-post med tanker du har gjort deg rundt diktet, så sitter du plutselig med et nydelig bursdagsdikt som du kan gi i bursdagsgave.