Bursdagshilsen til mamma

Fyller moren din snart år? Da er det på tide gi henne litt oppmerksomhet og heder og takke for alle årene. Her kan du lese hvilke muligheter du har å velge fra for å skape en minneverdig bursdagshilsen.

Moren din som ga deg livet selv i gave, fortjener en spesiell dag. Du har kanskje allerede kjøpt en gave? Men det er mange mødre som synes noe som inneholder følelser er det beste. Du har kanskje hørt moren din si at hun ønsker seg snille barn? Hva er snillere enn å gi henne en omtenksom bursdagshilsen?

Bursdagshilsener kan og burde være mer enn noen få standard setninger i et bursdagskort. Med litt kreativitet blir denne tatt like godt eller bedre imot enn selve gaven. Har du et ønske om å gjøre noe ekstra ut av bursdagshilsen i år? Frykt ikke for det er mange formater å velge fra. Vil du holde en tale, skrive et bursdagskort, skrive sang eller kanskje et eventyr? Da har vi noen gode tips og råd som kan hjelpe deg på veien!

En datamaskin med tastatur og skjerm og mus som ligger ved siden av

Hvordan skrive en bursdagstale til mamma?

En god bursdagstale kan være det som tar feiringen til nye høyder. Det trenger ikke være vanskelig å skrive en god, morsom og rørende tale til mor. Det er allikevel et par ting du bør tenke på i forhold til utforming, innhold, og fremførelse.

Gode taler har ofte et par ting til felles. De er ikke for lange, har en rød tråd og engasjerer publikum. Du kan for eksempel skrive talen ut fra en historie du har med mamma? Husk at en dårlig tale ofte er en som passer til alle, så gjør den spesiell for din mor. Her er ting du kan inkludere i talen til mamma:

 • Appeller som: ”kjære mamma” eller ”søte mamma”
 • Komplimenter: kanskje mamma holder seg godt for alderen?
 • Morsomme eller rørende historier
 • Gratulerer med dagen og lykkeønskninger
 • Skål for verdens beste mamma

I forhold til fremførelse er det viktig å øve og å ta pauser under talen. Innlevelse og en avslappet holdning, gjør at publikum blir mer engasjerte i talen. Hvis du er nervøs kan du gjerne ta med deg et manus. Dersom taler ikke er for deg, er det mye mer å velge mellom. Les videre for å finne noe som kan passe deg bedre.

Mann som holder en plakat, det er en stor rød firkant som han holder med begge hender

Bursdagskort til mamma

Et bursdagskort kan være så mye mer enn bare et kort. Hvis du begynner å bli lei av den vanlige: ”Gratulerer med dagen, jeg er glad i deg” er det mye annet du kan ha med i et bursdagskort, det kan skrives som et brev eller en skriftlig tale, og det gjør at du også kan bruke tipsene til en god tale.

Bruk kortet ditt til å fortelle mamma hvor mye hun betyr for deg. Har hun lært deg noe spesielt eller hjulpet deg med noe? Glem heller ikke komplimentene her heller. Alle synes det er koselig. Men, det er viktig at du holder seg til sannheten. Hvis mamma har barnebarn eller andre mennesker i livet hennes som du ser hun bidrar positivt til, si det!

Forslag til oppsett på en bursdagshilsen:

 • Kjære mamma
 • Gratulerer …
 • Jeg vil takke deg for …
 • Lykkelige minner med mamma
 • Du betyr så mye for alle her, det er ikke rart fordi …
 • Ønske henne en flott bursdagsfeiring
Fire personer som står i en kvadratformasjon og holder hver sin puslebrikke, klare til å sette den sammen.

Kreative bursdagshilsener

Sang

Sang kan være et kreativt alternativ til den vanlige talen. Skreddersydde sanger slår alltid godt an i et selskap. De er inkluderende og alle gjestene kan være med å synge og ha det gøy. Fordelene med sanger er mange. I en sang kan man enkelt inkludere historier, anekdoter og personlighetstrekk hos bursdagsjenta. De er morsomme avbrekk i lange selskaper og det er en fin måte å unngå at alt fokus ligger på deg under fremførelsen. Det kan derimot være litt vanskelig å skrive sanger.

Video eller bildefremvisning

Hvis tale, sang og kort ikke er din stil, kan muligens en videohilsen være et godt alternativ. Det er en fin anledning til å inkludere andre. Du kan for eksempel be alle gjestene om å spille inn en bursdagshilsen til mamma, og deretter sette de sammen til en video. En annen variant er å lage en bildefremvisning med øyeblikk i bursdagsjenta sitt liv. Begge variantene kan fungere bra i både selskaper og i enerom. Avhengig av rekkefølgen og valget av bilder og videoer, kan det bli både rørende og morsomt. Det kan være en tidkrevende prosess så vi foreslår å starte tidlig!

Eventyr

Det var en gang en fantastisk mor. Taler eller brev skrevet som et eventyr kan være et fint triks for å gjøre skriveprosessen lettere. Her kan du nemlig hente formuleringer fra eventyrene, og bygge historien om din mor ut fra dette. Hvis denne skrives og fremføres riktig, kan det bli en riktig god bursdagshilsen. Fordelen med eventyr er at de ikke trenger å læres helt utenat om de skal fremføres. De har mange bruksområder og kan for eksempel rammes inn eller skrives i bursdagskortet.

 

En mann som står med ryggen til på telefonen. Det er en tekstrubrikk over telefonen med prikker

Bør du bruke gratis hjelp på nettet?

Dersom du søker på ”bursdagshilsen til mamma” på nettet, vil det komme opp en rekke sitater, dikt og ferdigskrevet forslag. Har man skrivesperre, kan man bli fristet til å kopiere en gratis tale eller et brev. Dette er ikke nødvendigvis galt å gjøre, hvis du endrer den til å bli mer personlig.

Husk derimot at disse tingene du finner ikke nødvendigvis er av så god kvalitet. Mamma fortjener at hilsenen som er personlig og unik. Derimot kan slike søkeresultater være en god inspirasjonskilde. Les igjennom og velg ut de setningene eller diktene som får deg til å tenke på moren din, og skriv videre ut i fra det. Husk å ikke kopiere! En minneverdig og kjærlig hilsen kommer rett fra hjertet.

Skulle du slite veldig med å skrive din egen bursdagshilsen, er det alltids hjelp å få!

 

Tre personer som ser fornøyde ut, alle med pc´er i hånden.

Din Taleskriver hjelper deg med en bursdagshilsen til mamma

Har tiden løpt fra deg? Uansett om du planlegger å fremføre eller skrive en tale, kort, sang eller eventyr, bør du ha den ferdig god tid i forveien. Om du står fast eller ikke rekker, kan vi i Din Taleskriver hjelpe deg.

Vi kan levere en morsom og rørende bursdagshilsen på kort tid. Da kan du få tid til å gjøre de nødvendige forberedelsene. Alt du behøver å gjøre er å tenke igjennom hva du vil ha med i talen. Med detaljene vi får fra deg kan vi skrive en bursdagshilsen som imponerer både mor og gjester.

Bestill i dag og motta din minneverdige bursdagstale til mamma!