Damenes tale eksempel

Damenes tale er en morsom tale som er rettet mot damene i rommet. Men hvordan lage den? Et damenes tale eksempel gir deg et utgangspunkt å jobbe ut fra med din egen tale. 

Det er populært med damenes tale ved festlige sammenkomster som julebord eller lignende. Talen bidrar til å løfte stemningen, og inneholder ofte en god dose humor.

Mange er usikre på hvordan de kan lykkes med damenes tale. Derfor kan et damenes tale eksempel ofte være til hjelp. Ta gjerne utgangspunkt i eksempler og tips når du lager talen.

Et eksempel på damenes tale

En morsom hyllest til damene

Dersom du ser på et damenes tale eksempel, vil du se at talesjangeren i de fleste tilfeller er av det humoristiske slaget.

Er det en tale du kan bruke humor i, så er det damenes tale. Det er vanlig å inkludere noen morsomme sammenligninger mellom kvinner og menn.

Noen vitser om menn vs. damer er alltid morsomt å ta med. Spill gjerne på at menn er enklere skapninger enn kvinner, eller at kvinner snakker mer enn menn!

Du kan imidlertid også finne diverse damenes tale eksempel der humoren er mer nedtonet, hvor talen er mer som en hyllest til damene.

Kake til damenes fest

Damenes tale – eksempel på oppbygging

Damenes tale kan gjerne innledes med at det er en ære å få holde en tale til damene i rommet. Litt smisking er lov.

Deretter kan du gjerne inkludere noen morsomme vitser. Et godt eksempel på en vits er at du sier noe sånt som «Det er fantastisk å kunne snakke uavbrutt, selv med damer til stede».

Vårt damenes tale eksempel som presenteres nedenfor er kortet ned. Men det gir deg et innblikk i hvordan en tale til damene kan se ut!

Damenes tale i gave

Et eksempel på damenes tale

Kjære kvinner – det er en stor ære å få holde kveldens tale til dere damer. Hvorfor er det en ære? Jo, det skal jeg fortelle!

For det første er det fantastisk å tenke på at ikke bare én, men mange vakre damer ser på meg mens jeg snakker. 

For det andre får jeg en unik mulighet til å snakke uavbrutt – forhåpentligvis – selv med mange damer i rommet.

(…)

La oss utbringe en skål for alle damene!

Damenes tale i taleboble

Jenter er som…

I jentenes tale eller damenes tale kan du gjerne inkludere noen morsomme sammenligninger av kvinner og fenomener, gjenstander eller lignende. Dette vil du se i mange damenes tale eksempler.

Et klassisk eksempel er; «Damer er som katter. De trenger kos og oppmerksomhet, samtidig som de er et snev arrogante. Får de ikke viljen sin, går de til naboen».

Mange liker å inkludere noen litt grove vitser i damenes tale – og det er helt innafor til festlige anledninger. Latteren sitter som regel løst når det er julebord eller lignende arrangementer!

Bursdagshilsen

Trenger du hjelp med taleskriving?

Det å skrive en fengende og morsom tale til damene kan være nokså utfordrende – selv etter å ha sett på et damenes tale eksempel.

Dersom du står fast eller trenger litt inspirasjon, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi skriver taler på kort varsel, og skriver gjerne en morsom damenes tale for deg.

Bestill din tale nedenfor. Du kan se frem til god stemning og latter!