Damenes tale: Vitser jentene vil elske! 

Skal du skrive damenes tale, og ønsker å inkludere noen vitser? En humoristisk tale tilfører litt «snert» og gjør talen mer interessant! Det å velge de riktige vitsene kan imidlertid være vanskelig. Målet er at publikum skal le – og da først og fremst damene du taler til.  

Her er noen tips til vitser du kan ha med i damenes tale! 

Forslag til vitser i damenes tale 

For å virkelig få damene til å le, er det en fordel om du lager vitser som treffer dem på en eller annen måte. Generelle vitser er vel og bra, men husk at det er damene som er talens hovedfokus. Derfor bør du også vitse om dem. 

Det er lurt å tenke over hvem som sitter i publikum. Er det kvinnelige kollegaer? Nære venninner? Skole- eller studievenner? Eller kanskje familie? Vitsene dine bør til en viss grad tilpasses målgruppen. Her er noen vitser som funker i de fleste festlige lag:  

  • Påpek forskjellen mellom kvinner og menn 
  • Oversett hva det damer sier egentlig betyr 
  • Presenter et overdådig kompliment, før du overraskende dedikerer det til mennene  

For å ta et eksempel på sistnevnte: «Vi vet alle at dere er både smartere, snillere, søtere, morsommere, vakrere og mer utholdende enn damene, kjære menn». Mulighetene er mange! 

Hva skal en damenes tale inneholde? 

Det finnes ingen fasit på hvordan damenes tale skal bygges opp. Du har frihet til å lage talen din akkurat slik du selv ønsker. Men nettopp dette kan også gjøre det vanskelig å komme i gang.   

For å gjøre det litt enklere for deg, skal vi her nevne noen punkter du med fordel kan inkludere: 

 

  • Innledende hilsen  
  • Et par vitser 
  • Hyllest til damene 
  • Avsluttende ord 

Må damenes tale ha vitser? 

Nei, du kan også lage damenes tale uten vitser. Det er likevel en fordel dersom talen inneholder litt humor. Hvorvidt vitser er aktuelt eller ikke, avhenger nok først og fremst av anledning. Og i de fleste tilfeller holder man damenes tale i festlige lag.  

Men det er som sagt helt opp til deg selv hvordan talen skal bygges opp. Du kan fortsatt lage en fin og minneverdig damenes tale, selv om den ikke er hysterisk morsom!  

Hvordan gjøre damenes tale morsom? 

Skal du lage en damenes tale med vitser, gjelder det å se an sitt publikum. Husk på at humor er ganske individuelt! Noen vitser treffer kanskje bedre blant et godt voksent publikum, mens andre appellerer til yngre.  

Du trenger heller ikke vitser med punchlines for at talen skal bli morsom. Et tips kan være å lage noe på rim – gjerne med navnene til de du snakker til. Humor kan være så mangt. Snakk gjerne direkte til publikum, og trekk frem deres egenskaper, personlighet og uvaner. Dette vil ofte bidra til at talen blir genuint morsom, og samtidig litt personlig.  

PS: Du finner flere tips til talen, her! 

Motta hjelp med vitser til damenes tale 

Det å skrive en tale kan være vanskelig nok, om den ikke skal være morsom også. Hvis du sliter med å tilføre talen «det lille ekstra», finnes det imidlertid hjelp å få!   

Vi kan se over talen din og gjøre den mer humoristisk. Ja, eller skrive talen fra bunnen av – basert på dine stikkord. Få en tale som er personlig, morsom og klar til å presenteres!