Dikt til dåpsbarnet 

Har du mottatt invitasjon til dåp, og har lyst til å gi en gave som er spesielt laget til dåpsbarnet? Vil du samtidig gi barnet mye glede i fremtiden? Hvis du i tillegg er flink med ord, kan du jo prøve å skrive et dikt til dåpsbarnet! 

Et dikt er en fin måte å uttrykke begeistring for at det lille nye barnet har kommet til verden. Er det et barn i nær familie, er det kanskje ekstra spesielt. Diktet kan også brukes til å gi barnet råd for fremtiden. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan skrive et dikt til dåpsbarnet. Vi vil også gi deg noen gode tips til hvordan du kan sørge for at dåpsbarnet får tilgang til diktet senere i livet, slik at barnet kan lese hva du har skrevet. 

Perfekt bursdagshilsen

Innhold i dikt til dåpsbarnet  

Å skrive dikt til et dåpsbarn kan være utfordrende. Det er ikke nødvendigvis så lett å komme opp med ideer til hva et slikt dikt skal inneholde. Et dåpsbarn er nemlig så ferskt at det ikke er noen selvfølge at dere har rukket å skape noen minner sammen. Kanskje er dåpsdagen til og med første gangen du møter barnet.  

Selv om du ikke har møtt barnet før, betyr ikke det at det er umulig å skrive et dikt. Et dikt kan ha forskjellige vinklinger. Noen trekker for eksempel frem følelsene sine rundt barnets ankomst.  

I et dikt til et dåpsbarn vil dette absolutt være et fint utgangspunkt. Du kan for eksempel også fokusere på hvilke råd du har til dåpsbarnet for veien videre. Kanskje har du noen spesifikke råd som du mener vil være til hjelp ettersom barnet vokser og blir eldre. 

Bursdagshilsen tekst

Skriv ut diktet, og gi det som en fysisk gave! 

I dag bruker folk flest datamaskiner når de skriver dikt. De lagrer det gjerne på en harddisk eller en minnepenn. 

Selv om lagring på både minnepenn og harddisk er gode alternativ, har du også et annet alternativ. Har du noen gang tenkt over muligheten for å gi diktet som en fysisk gave? Å skrive ut diktet på papir tar bare noen få sekunder.  

Når diktet er ferdig skrevet ut, mangler du bare en pen (og kanskje personlig?) ramme til å fullføre gaven. 

Gi en tale i gave

Hjelp til å skrive dikt 

Å skrive dikt til dåpsbarnet kan være utfordrende. Det kan også derimot være veldig morsomt for både deg og barnet å se tilbake på i fremtiden. 

Trenger du hjelp til å skrive dikt? Da har du kommet til riktig sted! Din Taleskriver kan nemlig hjelpe deg med å skrive dikt til dåpsbarn. Et dikt er på sett og vis en liten tale, som er tjenesten vi spesialiserer oss på. 

Hvis du har noen notater, kan du godt sende dem til oss. Vi kan også hjelpe deg med å skrive diktet helt fra bunn. Ta kontakt med oss i dag!