Dikt til fadderbarn 

Har du fått det ærefulle oppdraget som det er å være fadder? Å være fadder er en livslang oppgave som man får muligheten til å markere ved en rekke anledninger. For eksempel kan man gjøre det i middagsselskapet etter dåpsgudstjenesten eller i barnets konfirmasjon. 

Hvis du føler at en tale ikke er helt din sjanger, kan et dikt være et fint alternativ. Et dikt er mye kortere enn en tale, noe som vil gjøre at du kanskje føler deg litt mer komfortabel.  

Et dikt vil være en fin måte å markere både dåpsdag og konfirmasjonsdag på. Det kan også enkelt gjøres om til en gave ved å skrive det ut. Da kan du også ramme det inn, slik at fadderbarnet ditt kan ta vare på det.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan skrive et dikt til fadderbarnet ditt. Det gjelder enten fadderbarnet ditt er et dåpsbarn eller en konfirmant. 

Konfirmant tale

Dikt til fadderbarn i dåpen 

Hvis fadderbarnet ditt er et lite barn som skal bæres til dåpen, har dere ikke hatt så god tid til å skape minner enda. Derfor er det kanskje litt vanskelig å finne ut hva du skal skrive i et dikt til barnet. 

På dette tidspunktet har du kanskje kun historien om da dere møttes for første gang. Det er absolutt et fint utgangspunkt til et dikt. Du kan ta utgangspunkt i hvilke følelser denne hendelsen utløste. Å være fadder til et lite barn, er et privilegium som ikke alle får oppleve. 

Som fadder til et lite barn har du levd noen år lenger enn fadderbarnet ditt. Da har du kanskje gjort deg noen livserfaringer i løpet av livet, som kan komme fadderbarnet ditt til gode senere i livet. I så fall vil også dette være en fin tematikk i et lite dåpsdikt. 

Eksempel tale

Dikt til fadderbarn i konfirmasjonen 

Hvis fadderbarnet ditt er litt eldre og står til konfirmasjon, vil det kanskje være litt enklere å skrive et dikt. Du har da flere år med minner å bruke som utgangspunkt.  

Det er vanlig at konfirmantens fadder taler i konfirmasjonen. Talen din kan godt være et lite dikt. Det trenger ikke være en lang tale for at det skal være en hyggelig gest. 

I tillegg til å fortelle om gode minner du har sammen med fadderbarnet ditt, er det også vanlig å benytte anledningen til å ønske konfirmanten inn i “de voksnes rekker”. Du kan gi dem noen gode råd som de kan ta med seg videre i livet. 

DIN GRUPPEN

Hjelp til dikt til fadderbarn 

Har du lyst til å skrive et dikt til fadderbarnet ditt, men er ikke helt sikker på hvordan du skal finne de rette ordene som gir uttrykk for hvor stolt du er? Da bør du ta kontakt med Din Taleskriver! 

Et dikt er som en liten tale. Tekstforfatterne i Din Taleskriver er skikkelig gode på å sette ord på følelser. Med litt bistand fra deg i form av notater eller stikkord, drar vi dette i land i god tid før markeringen. Ta kontakt med oss i dag!