Dikt til konfirmanten fra mormor 

Et dikt til konfirmanten fra mormor er fint enten du skal holde tale eller skrive et fint konfirmasjonskort. Du kan dele et kjent dikt skrevet av noen andre, eller ta kreativiteten fatt og skrive et dikt selv. Et relevant og personlig dikt er en sikker vinner!  

Her finner du eksempler på dikt du kan bruke, og tips til hvordan du skriver dikt selv.  

Tre eksempler på dikt til konfirmanten fra mormor 

Dersom du ønsker å dele et dikt skrevet av noen andre, finnes det mange alternativer å velge mellom. Det viktigste er at diktet er relevant for den som konfirmerer seg, og at det har en litt personlig vri.   

Diktet kan gjerne si noe om det å være ung, eller berøre utfordringer ungdommer typisk møter på. Men du kan også velge et dikt som handler om andre aspekter av livet, som det å aldri gi opp eller å våge å følge sin egen sti.  

Her er tre dikt du som mormor trygt kan dele med konfirmanten: 

 

  • Til ungdommen (Nordahl Grieg) 
  • Våg å være (Hans O. Mørk) 
  • Ja visst gör det ont (Karin Boye) 

Flett diktet inn i en konfirmasjonstale 

Diktopplesning er ofte en naturlig del av det å holde tale. Vi har tidligere delt tips for hvordan man skriver tale til konfirmanten fra mormor. Her deler vi også noen konkrete tips for hvordan talen din kan bygges opp.   

Du kan gjerne også flette et dikt inn i talen, for eksempel avslutningsvis. På den måten kan diktet berøre noe av det du har sagt til konfirmanten, eller bygge oppunder livsråd du har delt.   

Med et dikt blir konfirmasjonstalen ekstra unik, minneverdig og kreativ! Du kan også lage en liten sang, for eksempel ved å legge ny tekst til en kjent melodi. 

Personlig dikt fra mormor til konfirmanten  

Dersom du ikke finner et passende dikt, kan du alltids skrive et dikt selv. Et personlig dikt til konfirmanten fra mormor vil garantert røre og glede både hovedpersonen og øvrige gjester. Diktet kan være på rim, men dette er ikke noe krav.  

Husk at diktet ikke trenger å være langt. Du kan gjerne skrive et dikt på 4–5 linjer, noe som passer fint i for eksempel et konfirmasjonskort. Diktet ordnes gjerne i verslinjer og strofer, og består av korte enkeltlinjer. 

Trenger du hjelp med å skrive et dikt til barnebarnet? 

Som mormor ønsker du kanskje å gjøre litt ekstra stas på barnebarnet når konfirmasjonsdagen står for tur. Da er et dikt et supert valg! Om ikke konfirmanten setter pris på det i dag, vil han/hun ganske sikkert gjøre det om noen år.  

Det å skrive et dikt til konfirmanten fra mormor kan imidlertid være vrient og tidkrevende. Du vet kanskje hva du ønsker at diktet skal handle om, men sliter med å få ordene ned. Da kan Din Taleskriver hjelpe deg over kneiken. 

Vi skriver taler og dikt til konfirmasjoner, og legger sjelen vår i arbeidet. Send oss dine notater eller stikkord, og la oss trylle frem en personlig og minneverdig tale!