Dikt til konfirmanten på rim 

Ønsker du å lage et dikt til konfirmanten på rim? Dikt kan være både med og uten rim eller rytme. Men med rim vil talen ofte bli ekstra engasjerende og morsom! Samtidig kan du måtte sette kreativiteten din i sving for å komme i mål.  

Vi skal her dele noen nyttige tips med alle hobbypoeter der ute! 

Hvordan lage et dikt til konfirmanten på rim? 

Det å lage et dikt på rim trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. Et tips er å skrive en ny setning på hver linje, og deretter sørge for at det siste ordet på hver andre linje rimer. Bruk gjerne en rimordbok for å få tips til ord som rimer!  

Du kan også gå for en løsning der to og to setninger rimer etter hverandre. Kort fortalt er det opp til deg å bestemme hvordan diktet skal se ut, og du trenger ikke å forholde deg til noen regler. 

Konfirmasjonsdikt på rim – et eksempel 

Synes du det er vanskelig å skrive et konfirmasjonsdikt på rim? Da kan det kanskje hjelpe å se på et lite eksempel. Her er vårt forslag:  

I dag er det konfirmasjonsdagen til vår kjære Ellinor, 

vi har fått gleden av å følge deg fra du var kun en neve stor!  

Du er både oppegående, skoleflink, intelligent og lur, 

Om ikke så lenge står utdanning og studier for tur.  

Du drømmer om å bli veterinær og vil jobbe med dyr, 

Med et dunkende hjerte for både katter, hunder og kyr!  

Samtidig er du omsorgsfull og ivaretar alle som står deg nær. 

Det er ikke rart du er mange kjær.  

Ellinor du er vakker og dyrebar som en diamant, 

og i dag feirer vi alle at du er konfirmant! 

Langt eller kort dikt til konfirmanten? 

Et dikt til konfirmanten på rim trenger ikke å være så langt. Den optimale lengden avhenger av hvordan diktet skal presenteres. Skal du holde en tale og ønsker at alt skal være på rim, kan diktet fort vare i 1–5 minutter.  

Skal diktet derimot kun være en del av talen, trenger det ikke å være snakk om mange linjer. Det samme gjelder dersom du skal skrive et dikt i konfirmasjonskortet.  

Kjente dikt til konfirmanten fra Trygve Skaug og andre 

Dersom du synes det blir for vanskelig å skrive et dikt på rim selv, kan du alltids lese opp eller dele kjente og kjære dikt skrevet av andre. Det finnes mange dikt som egner seg til konfirmasjonsdagen, inkludert dikt fra diktsamlingen «Følg med nå» av Trygve Skaug.  

Vi kan også nevne spesifikke dikt som «Våg å være» av Hans Olav Mørk, eller «Tenke sjæl» av Trond Viggo Torgersen. Også Inger Hagerup, Per Fugelli, Karin Boye og André Bjerke har fine dikt du kan dele! 

Unike og personlige dikt på rim til konfirmanten 

Fordelen ved å skrive diktet selv, er at du kan lage et dikt som er skreddersydd dagens hovedperson. I diktet kan du nevne opplevelser og minner du har med/av konfirmanten, og dermed sikre at diktet blir personlig. 

Diktet kan også baseres på konfirmantens egenskaper og personlighet, slik at det blir både unikt og engasjerende.  

Les også: Gode ord til konfirmanten 

Få hjelp til å skrive dikt på rim! 

Mange ønsker dikt til konfirmanten på rim, men sliter med å sette kreativiteten i sving. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det å skrive dikt kan være tidkrevende. Din Taleskriver hjelper deg, og kan skrive diktet for deg fra bunnen av.  

Vi kan også fullføre eller finpusse på et dikt du selv har begynt på. Send oss ditt utkast eller noen stikkord, og la oss gjøre jobben for deg!