Dikt til konfirmanten

Med et dikt til konfirmanten kan du sørge for at konfirmasjonsdagen blir ekstra minneverdig og hyggelig. Det er blant annet vanlig å inkludere dikt eller utdrag av sanger i konfirmasjonstaler, eller i en konfirmasjonshilsen du skriver på et kort. 

Dikt til konfirmanten kan gjerne være både søtt og humoristisk. Det finnes mange fine dikt å velge blant, og flere av disse er skrevet av kjente forfattere eller poeter. Du kan imidlertid også skrive et dikt på egen hånd, om du er i det kreative hjørnet.

konfirmant i bunad

Fine dikt til konfirmanten

Et dikt til konfirmanten kan gjerne si noe om ungdomstiden eller overgangen fra barndom til voksenliv.

Diktet du presenterer kan med fordel appellere til både konfirmanten og de øvrige gjestene. Dette sikrer at alle får glede av diktet, selv om du først og fremst taler til konfirmanten. Her er noen forslag til fine dikt som kan inkluderes i en hilsen til konfirmanten:

  • Nordahl Grieg: «Til ungdommen»
  • Trygve Skaug: «Følg med nå»
  • Trond Viggo Torgersen: «Tenke sjæl»
  • Karin Boye: «Ja visst gör det ont»
Penn skriver tale til konfirmant

Morsomme dikt til konfirmanten

Dersom du ønsker et litt humoristisk dikt til konfirmanten, finnes det også mange gode valgmuligheter. Trond Viggo Torgersens «Tenke sjæl» byr på et snev av humor, og passer fint i så måte.

Du kan også skrive et morsomt dikt selv, men da er det en fordel om du kjenner konfirmantens humor. Husk at det du selv synes er morsomt, ikke nødvendigvis oppfattes like morsomt av en 14- eller 15-åring.

Familie holder tale til konfirmant

Dikt til konfirmanten på rim

Dikt som rimer er et klassisk innslag i nesten enhver konfirmasjon. Med rim blir det ofte litt morsommere å lytte til diktet, og publikum blir gjerne litt mer engasjerte. 

Karin Boyes dikt «Ja visst gör det ont» inneholder en rekke rim, som «knoppar» og «droppar» eller «färden» og «världen». Det er heller ingenting i veien for å lage et rimende dikt til konfirmanten på egen hånd.

Dikt i gave til konfirmant

Perfekt til konfirmasjonskort

Dikt til konfirmanten trenger ikke nødvendigvis å bli presentert i en tale. I mange tilfeller er det mer praktisk å inkludere diktet i en hilsen på et konfirmasjonskort.

Dersom du skal inkludere et dikt i en skriftlig hilsen du gir til konfirmanten, er det greit å passe på at diktet ikke blir for langt. I noen tilfeller er det nok å bare ta med et lite utdrag av et dikt. Husk at du også skal ha plass til en personlig hilsen til konfirmanten på kortet.

Hånd skriver dikt til konfirmant

Enda bedre som konfirmasjonstale

Et dikt til konfirmanten er også perfekt å presentere i en tale. Enten du er konfirmantens mor, far, tante, onkel eller noe annet, vil diktet utvilsomt gjøre talen din mer nyansert og spennende.

Pass likevel på at diktet ikke blir for langt. På samme måte som i et konfirmasjonskort, kan det være smart å kun inkludere et lite utdrag av et lengre dikt. Skriver du diktet selv, er det ofte lettere å sørge for en grei lengde.

Mann i kappe

Konfirmasjonsdikt er i vinden

Dikt til konfirmanten har vært en tradisjon i flere tiår allerede, men det har kanskje blitt ekstra populært de siste årene.

Dersom du er usikker på hvilket dikt som passer best for konfirmanten din, finnes det heldigvis hjelp å få. Din Taleskriver kan hjelpe deg med å skrive ferdige konfirmasjonstaler eller konfirmasjonshilsener, og inkluderer gjerne et passende dikt.

Vi kan enten ta i bruk eksisterende dikt, eller lage et personlig dikt fra bunnen av. Valget er ditt! Kontakt oss i dag om du ønsker mer informasjon.