Dikt til ungdom konfirmasjon

Konfirmasjonsdagen er fylt med taler, sang, god mat og mimring. Selv om mange vil si noen ord til konfirmanten på den store dagen, er det ikke alle som er komfortable med å holde lange taler. Da kan et dikt til ungdommen være et fint alternativ.  

Dikt til konfirmasjon kan fremføres for selskapet, avslutte en tale, skrives i gratulasjonskortet og rammes inn som en minneverdig gave. Det finnes mange kjente dikt og sitater tilgjengelig på nett, men et egenkomponert dikt setter et helt unikt og personlig preg på hilsenen. 

Mann som har utarbeidet tale

Konfirmasjonsdikt

Hvis du kvier deg for å snakke foran konfirmanten, vil det dikt være midt i blinken. Du kan enten lese ordene opp selv, eller få noen andre i selskapet til å lese diktet for deg. Konfirmasjonsdiktet kan også kombineres med talen fra faddere, tanter og onkler – uansett vil dette være ditt bidrag til den store dagen. 

Den store fordelen med konfirmasjonsdikt er at dette er et kort, men minneverdig bidrag. Diktet behøver ikke å være langt og kan godt holdes til noen få setninger. Du trenger heller ikke å lære deg teksten utenat. Når du fremfører et dikt, er det vanlig å lese rett av manus – men husk å ta en liten pause mellom hver linje.

Mann som skriver tale på PC

Slik kan du bruke konfirmasjonsdikt 

Konfirmasjonsdikt er allsidig og lettere å levere enn en tale. Diktet kan som nevnt avslutte en tale eller skrives ned i gratulasjonskortet. Skriver du visdomsordene på et fint papir, kan du også ramme inn diktet og gi dette i kombinasjon med konfirmasjonsgaven.

Hvis diktet skal avslutte en tale, er det mulig å bruke kjente sitater og ord til ungdommen. Men hvis diktet skal være hoved bidraget ditt, er det fint om ordene er skreddersydd til konfirmanten. Selv om du ikke kjenner konfirmanten godt, er det alltid noen visdomsord som kan rettes mot hedersgjestens hobbyer, fremtidsplaner eller barndom.  

Det finnes heller ingen satt formel eller stil du må følge. Et konfirmasjonsdikt kan være tradisjonelt og fylt opp med gode råd og visdom, men det kan også være humoristisk dersom du ønsker å lette på stemningen. Husk at det er flere som kommer til å fremføre taler på den store dagen, og et dikt kan derfor bli et friskt pust i forsamlingen.  

Dersom du ikke ønsker å fremføre diktet alene, kan du få hjelp av andre taleholdere. Spør gjerne konfirmantens mor, far, besteforeldre eller faddere. Dette er personer som vanligvis holder taler og kan inkludere diktet ditt på slutten av sin tale.

Mann som leser av tale

Hvordan skrive konfirmasjonsdikt

Før du starter skrivingen bør du tenke gjennom hvilken type dikt du ønsker å fremføre. Skal diktet bygges på rim? Vil du levere et humoristisk dikt eller visdomsord – eller kanskje en kombinasjon? Deretter må du tenke gjennom innholdet. 

Et dikt kan inneholde anekdoter og linjer basert på konfirmantens personlighet, hobbyer, fritidsaktiviteter, livsstil, oppvekst og fremtidsplaner. Vi vet at mange synes det er vanskelig å finne de rette ordene, men et dikt sier ofte mye med få ord.

Hvis du sliter du med oppbygging, tone, stil eller innhold, kan vi i Din Taleskriver hjelpe deg. Basert på dine ønsker skriver vi et personlig dikt til konfirmanten. Alt du behøver å gjøre er å gi oss noen stikkord om talens stil og lengde. Med noen stikkord om konfirmantens personlighet kan vi skape en minneverdig tale som garantert blir husket i årene som kommer.

 

Mann som jobber på PC med å skrive tale

Vi hjelper deg med talen

Trenger du hjelp med å skrive en god tale til konfirmanten? Våre taleskrivere kan sikre en personlig, minneverdig, rørende eller morsom tale. Alle våre taler skrives fra bunnen av og vi tar utgangspunkt i dine idéer og stikkord. 

Vil du vite mer om hvordan vi jobber, og hva vi kan gjøre for deg? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat, eller bestill din konfirmasjonstale nå. Vi sørger for at talen blir skreddersydd etter dine ønsker og kan levere på kort tid.