Eksempel på konfirmasjonstale

Har du planer om å holde en tale i en konfirmasjon, men synes skriveprosessen er vanskelig? Da kan det ofte hjelpe på inspirasjonen og se på eksempler på lignende taler. Konfirmasjonstaler kan være veldige ulike, men det er heldigvis generelle råd som kan passe til alle formater.

I en konfirmasjon holdes det ofte flere ulike taler. Det kan være alt fra velkomsttaler, taler til og fra konfirmanten og takk for maten taler. Innholdet og strukturen i disse talene vil variere noe ut i fra hvem det er som skal holde talen. Men ofte er det viktigst at talen blir personlig i forhold til deg og konfirmanten selv.

I denne artikkelen vil vi se på innholdet og strukturen i en konfirmasjonstale. Du vil få et eksempel som du kan bygge videre på. Til slutt vil du få et par forslag til hvordan du kan skrive en vellykket og god tale som passer deg å holde!

Mann som står foran en tale

Innholdet i konfirmasjonstalen

Når man skal holde en konfirmasjonstale, står man ganske fritt til å velge hva man inkluderer. Det er allikevel et par ting det kan være greit å tenke over, samt ha med:

  • Introduksjon av deg selv og ditt forhold til konfirmanten
  • Historier eller anekdoter fra barndommen eller oppveksten til konfirmanten
  • Fine personlighetstrekk eller egenskaper konfirmanten besitter
  • Gratulasjoner

Mange velger også å inkludere:

  • Morsomme elementer
  • Enkle gode råd

Husk at konfirmanten er i en alder der man kan lett bli flau. Mange unge synes det kan være ubehagelig å være sentrum for all oppmerksomheten. Så tilpass innholdet i talen din til hva du tror konfirmanten vil like og tåle å høre. Råd skal man også være forsiktige med. Husk at det først og fremst er en hyllest til konfirmanten!

Et puslespill som settes sammen

Oppsettet på en konfirmasjonstale

Konfirmasjonstaler trenger ikke være like formelle og stive som mange andre taler. Allikevel kan det være greit å holde talen på den kortere siden. Hvis det er mange som skal holde taler, kan det være greit å sikte seg mot et par minutter. La oss nå se på et eksempel på hvordan talen din kan se ut:

Kjære (navn)

Jeg/ vi er så glade for å kunne være her på denne store med dag! Som din … er jeg spesielt stolt!

Mange gode minner har vi delt sammen. Jeg husker spesielt når du var liten og vi …

Etter det viste jeg at du var og ville bli en omtenksom og snill person.

Med årene har det også vist seg at du er en som tar ansvar! Det så jeg spesielt tydelig da du …

Og nå er du altså på vei inn i voksenlivet. Jeg vet at du vil klare deg godt! Bare husk hvordan du taklet …

Husk at du alltid er god nok som du er!

Jeg er veldig glad i deg!

Gratulerer med konfirmasjonsdagen!

Mann som søker etter ideer

Ulike formater å velge fra

Mange av oss synes det kan være både vanskelig og skummelt å snakke foran et publikum. Man ønsker ofte at talen man holder skal bli godt mottatt av både konfirmanten selv og de som sitter og hører på. Fremførelsen har ofte ganske mye å si på dette. Det finnes heldigvis mange løsninger som kan sørge for at du føler deg mer trygg på talen som skal holdes.

Det å inkludere morsomme elementer i talen sin kan gjøre at talen blir god og minneverdig! Alle har selvfølgelig ulik humor, men allikevel slår en morsom historie fra barndommen sjeldent feil i en konfirmasjon. Bare sørg for at publikum tydelig kan se for seg hva som gikk til. Du kan kombinere historier og egenskaper ved konfirmanten: ”Bare husk å fortsette å øve på matlagingen din! Jeg spiste bollene du lagde allikevel, men vi er vel alle enige om at de er best med sukker og ikke salt 🙂

Talen kan også skrives i andre formater som dikt, eventyr og sang. Her er det gode muligheter for å inkludere publikum i større grad. Eller hva med å sette sammen en lysbildefremvisning, med både rørende og morsomme bilder fra konfirmanten sitt liv?

Tre skribenter med PC som er glade

Ønsker du hjelp med konfirmasjonstalen?

Uansett hva slags konfirmasjonstale man arbeider med, kan man oppleve at man står fast. Du vet kanskje nøyaktig hva du ønsker å si, men får det ikke til å henge sammen på en naturlig måte. Eller kanskje du fremdeles ikke er sikker på hva innholdet burde være?

Vi i Din Taleskriver leverer ferdigskrevne unike taler som passer ditt behov. Ved hjelp av dine opplysninger blir den også personlig. Da kan du raskt sitte med en tale som er klar til å fremføres, eller velge å bruke den som et eksempel og bygge videre på den selv.

Kontakt oss i dag og bli klar til å hylle konfirmanten din!