Fars tale til konfirmanten 

Fars tale til konfirmanten kan bli et morsomt og minneverdig øyeblikk på den store dagen! Men hva skal egentlig talen inneholde, når skal den holdes og hvor lang bør den være? Dette er kanskje noen av spørsmålene du stiller deg selv. 

Her finner du svar! 

Hvor lang skal pappas tale til konfirmanten være? 

Dette avhenger først og fremst av hvor mye du har på hjertet. Men det er likevel anbefalt å ikke lage en altfor lang tale – spesielt om mange andre også skal holde taler. Et generelt tips er å skrive en tale som tar 1–6 minutter å holde. 

Les gjerne gjennom talen din etter at du har skrevet den, for å sjekke hvor lang tid det vil ta å fremføre den. Husk å ikke lese for fort! 

Når holdes fars tale til konfirmanten? 

Dersom dere ønsker å følge tradisjonell kutyme for konfirmasjonstaler, holdes mors eller fars tale etter velkomsttalen. Talen din er med andre ord en av de første talene som avholdes på den store dagen.  

Etter fars tale til konfirmanten, er det tid for eventuelle faddertaler. Deretter kan konfirmanten selv holde sin tale, dersom dette er en del av planen. Når disse talene er avhold, er det tid for øvrige taler (f. eks. fra besteforeldre og søsken).  

Til slutt holder man eventuell takk for maten-tale. Da sier man noen ord om maten og vertskapet, gjerne med et humoristisk skråblikk.  

Les også: Takk for maten-tale med humor 

Innhold i fars tale til konfirmanten 

Mange pappaer er litt usikre på hvordan en tale egentlig skal se ut! Da er det kanskje greit å vite at det ikke finnes noen regler for dette. Du kan skrive talen din akkurat slik du selv ønsker. Men nettopp det betyr også at du har uendelig mange muligheter.  

Her er noen tips til hvordan talen din kan bygges opp: 

 

  • Kjære [ konfirmants navn] 
  • Noen ord om da konfirmanten kom til verden 
  • Hvordan var det å bli far? 
  • Hva husker du fra dagen? 
  • Litt om barndommen og minner du har fra oppveksten 
  • Hvordan var konfirmanten som barn? 
  • Konfirmantens egenskaper 
  • Et par livsråd 
  • Kanskje et lite dikt? 
  • Gratulasjoner! 

Hvordan starte en tale til konfirmanten fra far? 

Starten på talen er kanskje den vanskeligste. Foruten «kjære navn» (eller lignende), er det fint å dele noen innledende ord. Her gjelder det å bruke kreativiteten for det den er verdt. Du kan for eksempel si noen få ord om hvordan det er å se poden være konfirmant.  

Du kan også begynne med å si noen ord om dagen da konfirmanten ble født. Det finnes mange måter å innlede talen på. Ønsker du en morsom tale, kan du kanskje innlede talen med en liten vits. 

Få hjelp til å skrive konfirmasjonstale til sønn eller datter 

Det å skrive fars tale til konfirmanten kan være tidkrevende, spesielt om du ikke har noen anelse om hvordan talen skal se ut. Om du står litt fast, er det heldigvis hjelp å få!  

Din Taleskriver har lang erfaring med konfirmasjonstaler, og lager en personlig tale basert på dine instrukser og stikkord. Enten du ønsker en morsom eller rørende tale, sørger vi for at resultatet blir best mulig!