Forlover – tale til bruden

Er du forlover for bruden? Da har du kanskje planer om å holde en tale på den store dagen. En forlovertale til bruden bør være en god blanding av morsom og rørende!

En forlover som skal tale til bruden har kanskje kjent bruden i mange år. Du har derfor mange morsomme historier på lur, samt kjennskap til brudens egenskaper og humor.

Man skulle kanskje tro at det derfor er forholdsvis lett å skrive en forlovertale til bruden. Sannheten er at dette kan være utfordrende. 

For at en forlovers tale til bruden skal bli best mulig, er det nemlig mye som skal klaffe. Talen skal være unik, morsom, personlig og litt rørende. Finn ut hvordan du lykkes med dette!

Taleboble med penn som skriver forlover tale

Oppbygning av forlovers tale til bruden

Noe av det som er mest utfordrende ved å lage en forlovertale til bruden, er å gjøre den velstrukturert. Dette kan du mestre ved å ha en logisk oppbygning av talen.

Tenk gjerne at en forlovers tale til bruden skal være en historie. Sørg for at talen har en rød tråd. 

Talen kan gjerne innledes med hvordan du og bruden møtte hverandre, for eksempel på skolen da dere var små. 

Deretter kan du fortsette talen ved å fortelle om noe av det dere har opplevd sammen, og hvilke egenskaper hos bruden du verdsetter. Husk å vinkle talen mot giftermålet.

Mann på datamaskin som skriver forlovertale

Innhold i forlovertale til bruden

Du står nokså fritt når det kommer til hvordan en forlover tale til bruden skal bygges opp, og hva den skal inneholde. 

Det er likevel visse ting en forlovertale bør inneholde. Husk også at bruden skal være i fokus i talen, og det faktum at hun nå har giftet seg. 

Her er noen tips til hvordan du kan bygge opp din forlovertale til bruden:

  • Fortell at det er en ære å ha blitt valgt som forlover
  • Si noen ord om hvordan du og bruden ble kjent
  • Hvordan er vennskapet deres? Hva pleier dere å finne på sammen?
  • Fortell litt om hvordan bruden er som person. Hvilke egenskaper hos bruden setter du pris på? Hvorfor er hun din (beste) venn?
  • Si noen hyggelige ord om brudens valg av partner
  • Avslutt med lykkeønskninger og en skål for brudeparet
Mann og kvinne i bryllupsdans

Lengde på forlovertale

Mange forlovere er usikre på hvor lang en tale til brud eller brudgom bør være. Her er det greit å huske på at en tale sjelden kan bli for kort.

Det er smart å ha en tale som ikke er lengre enn at du kan presentere den på mellom ett og fem minutter. Ta gjerne tiden på deg selv mens du leser den høyt opp. Juster om nødvendig.

Penn skriver tale til bruden

Morsom eller kreativ tale fra forlover

En forlovertale blir fort rørende når du snakker om det gode vennskapet og gode minner dere har sammen. 

For å gjøre talen litt mer balansert, kan det være greit å også inkludere noen litt humoristiske elementer. Dette kan du for eksempel gjøre ved å lage en tale på rim.

Du kan også gjøre talen morsom ved å snakke litt om brudens «guilty pleasures». Kanskje hun elsker iskrem, eller shopper litt for mye?

En forlovers tale til bruden kan også bli morsom og kreativ dersom du inkluderer noen dikt, sitater eller lignende.

Hånd som skriver forlovertale

Bestill forlovers tale til bruden

Det å skrive en forlovertale til bruden kan være nokså utfordrende. Talen skal ikke bare være passelig lang, den skal også være rørende, morsom og personlig.

Dersom du sliter med å finne inspirasjon til talen din, eller synes det er vanskelig å få en god struktur på den, kan Din Taleskriver hjelpe deg.

Gi oss noen stikkord om ditt vennskap med bruden, og la oss skrive talen for deg. Talen vil bli personlig og unik, slik at det ser ut som du har skrevet den selv.

Bestill din forlovertale til bruden i dag. Vi leverer den ferdige talen innen kort tid!