Gode ord til konfirmanten 

Noen gode ord til konfirmanten hører naturlig hjemme i både skriftlige hilsener og taler. Ord kan motivere, engasjere, oppfordre og trøste. Ved å velge de riktige ordene, kan du sørge for at talen din blir både minneverdig og fin.  

Her ser vi nærmere på noen forslag og tips! 

Eksempler på gode ord du kan dele med konfirmanten 

Konfirmanten er kanskje 14–15 år, og befinner seg i veiskillet mellom barne- og ungdoms- eller voksenlivet. Denne perioden av livet preges gjerne av mye usikkerhet, og det kan derfor være fint å dele noen gode ord. Dette kan for eksempel være livsråd eller oppfordringer.  

Nøyaktig hvilke ord du bør dele med konfirmanten, kan variere fra situasjon til situasjon. Noen konfirmanter er kanskje mer «voksne» enn andre, og både interesser, humor og personlighet kan variere stort.   

Innholdet vil naturligvis også kunne variere basert på hvem som holder talen. Er du mor, far, fadder, søster eller kanskje bestemor? Vi har tidligere sett nærmere på hvem som typisk taler til konfirmanten.  

Uansett – det finnes noen ord som kan være fine å dele med de aller fleste konfirmanter. Her er noen eksempler: 

 

  • Lytt til andre, men aller mest deg selv 
  • Husk at du er god nok akkurat som du er 
  • Ingen er perfekte – så lenge du gjør ditt beste, er det godt nok! 
  • Det er i motbakke at livet går oppover 

Lag et kort dikt til konfirmanten 

Du kan også dele gode ord med konfirmanten gjennom et selvlaget dikt. Finn først ut hvilket budskap du ønsker å formidle, og lag deretter diktet ditt basert på dette. Diktet kan være på rim, men dette er ikke et krav.  

Et lite dikt kan for eksempel være fint å inkludere mot slutten av en tale. Samtidig er dikt supre innslag i skriftlige hilsener på kort. 

Del fine ord i form av kjente konfirmasjonsdikt 

Det å lage sitt eget dikt er ikke nødvendigvis så enkelt, med mindre du er veldig kreativ. Heldigvis finnes det også mange ferdigskrevne dikt som passer å dele med konfirmanten. Flere av disse inneholder gode ord som konfirmanten kan få glede av.  

Vi kan blant annet nevne at Trygve Skaug, Inger Hagerup og Nordahl Grieg har kjente dikt som passer supert i konfirmasjonstaler og -kort. Skaug har for eksempel en diktsamling kalt «Følg med nå», og her finnes det mange fine dikt til ungdom. 

Konfirmasjonstale – varighet og andre tips 

Før du skriver ned gode ord som skal deles med konfirmanten, anbefaler vi deg å tenke over varighet. En tale bør helst ikke være så veldig lang, da dette kan gjøre at lytterne etter hvert mister fokus. Vi anbefaler vanligvis at talen varer et sted mellom 2 og 5 minutter.  

Et annet tips er å kombinere fine ord med bilder eller videoklipp (dersom du har mulighet til det). Dette bidrar til å bryte opp talen, og gjør den ekstra engasjerende. Ellers er det lurt å øve seg på talen i forveien, slik at du kan den utenat i størst mulig grad. 

Få hjelp med konfirmasjonstalen din 

Sliter du med å finne motiverende og gode ord til konfirmanten? Din Taleskriver hjelper deg! Vi har laget mange konfirmasjonstaler, og sørger for at resultatet blir best mulig. Send oss noen stikkord, og kom med eventuelle ønsker.  

Enten du ser for deg en morsom, kort, lang, rørende eller motiverende tale, skriver vi den for deg!