Gratulerer med dagen tekst

«Gratulerer med dagen» er tekst som finnes i de fleste skriftlige bursdagshilsener. Mange ønsker imidlertid å gjøre bursdagshilsenen unik og minneverdig. Men hvordan?

Heldigvis kan du med enkle grep gjøre en middelmådig bursdagshilsen unik, rørende eller morsom. Enten du skal sende «gratulerer med dagen»-tekst til kjæresten, en venn eller et barn, har vi noen smarte råd til deg.

Bursdagskort

Skriv en fin bursdagshilsen

En bursdagshilsen skal først og fremst glede mottakeren. Dette kan oppnås ved å ta i bruk virkemidler som humor, sang eller ved å dele et rørende dikt.

Dersom du ikke er i det kreative hjørnet, kan du også lage en fin bursdagshilsen ved å si noen hyggelige ord om bursdagsbarnet. Hvilke egenskaper ved ham eller henne setter du pris på?

En «gratulerer med dagen»-tekst kan sendes i form av et bursdagskort eller en digital bursdagshilsen, men du kan også fremføre den som en tale. For at bursdagshilsenen skal bli best mulig, bør du vite hvem du skriver til.

Person som skriver tekst til bursdagskort

Gratulerer med dagen tekst til…

Uansett hva slags tekst man skriver, bør man skrive for mottakeren. Dette gjelder også når du skriver en bursdagshilsen.

Vi har her samlet noen tips som kan benyttes enten du skal sende en «gratulerer med dagen»-tekst til et barn, en venn eller en kjæreste.

En pappa som står og holder tale

Barn

En bursdagshilsen til barn kan med fordel være enkel, spesielt om den er til et lite barn. Husk at barn ikke nødvendigvis har forståelse for metaforer eller avanserte vitser.

Skriver du en «gratulerer med dagen»-tekst til større barn, har du naturligvis litt mer frihet når det kommer til virkemidler. Et tips når du skriver bursdagshilsener til barn, er å ta i bruk rim. Her er et eksempel på en klassisk bursdagshilsen til barn:

«Hipp hurra for søte deg,

du som er så snill og grei!

Jeg håper bursdagen blir kjempefin,

for denne dagen er bare din!

Stor bursdagsklem fra NN»

Pære som lyser opp

Partner

Dersom kjæresten eller ektefellen fyller år, kan det være på sin plass med en litt romantisk eller søt bursdagshilsen. Her kan det også være hyggelig å fremheve bursdagsbarnets beste kvaliteter.

Du kan gjerne skrive bursdagshilsenen på rim, da dette bidrar til å gjøre den ekstra morsom og minneverdig. Det skader heller ikke med en liten kjærlighetserklæring i bursdagshilsenen.

Bursdagskort tekst

Venner

En «gratulerer med dagen»-tekst til venner kan med fordel ha innslag av humor, men dette er absolutt ingen nødvendighet. Du kan også inkludere et lite dikt eller mimre over gode minner dere har sammen.

Når du skriver bursdagshilsener til venner, kan du også tillate deg å bruke metaforer eller sammenlikninger.

Digitalt bursdagskort

Motta hjelp til å skrive din bursdagshilsen

Enten du skal gratulere en venn, kollega, mor, far eller andre med dagen, gjelder det å skrive en hyggelig bursdagshilsen. En «gratulerer med dagen»-tekst kan være både morsom eller rørende, og skal først og fremst glede mottakeren.

Dersom du synes det er vanskelig å lage en god tekst til bursdagsbarnet, finnes det hjelp å få. Din Taleskriver kan skrive en bursdagstale for deg som kan presenteres, eller en bursdagshilsen du kan sende på bursdagskortet. 

Kontakt oss i dag dersom du ønsker hjelp med din gratulerer med dagen tekst!