Gratulerer med dagen

«Gratulerer med dagen» er en høflig frase som stort sett sies til noen som fyller år. Enten du skriver et bursdagskort eller sender en bursdagshilsen digitalt, er en gratulasjon på sin plass.

En bursdagshilsen kan imidlertid være mye mer enn bare en enkel gratulasjon. Et lite dikt kan for eksempel bidra til å gjøre hilsenen mer personlig.

Her kan du lese mer om hvordan du lager den perfekte bursdagshilsenen til en venn, ektefelle, kjæreste, kollega eller et familiemedlem!

Tekst

Gratulerer med dagen tekst

Dersom du skal skrive en bursdagshilsen, er «Gratulerer med dagen» nærmest obligatorisk å inkludere. Det finnes flere varianter av denne frasen, som for eksempel «Gratulerer så mye med den store dagen!» – eller bare «Gratulerer med bursdagen!».

Man kan også gratulere indirekte med dagen ved å si «De beste ønsker for dagen» eller «Til lykke med dagen».

Start gjerne hilsenen med «Kjære NN», eller lignende. Dette bidrar til å gjøre hilsenen mer personlig, noe hovedpersonen ganske sikkert vil sette pris på.

Resten av bursdagshilsenen kan for eksempel være en personlig hilsen, et dikt, en sangtekst eller lignende. Du kan også bruke humor! Bare fantasien setter grenser. Tekst til en bursdagshilsen skal først og fremst hylle hovedpersonen, men ellers står du nokså fritt.

Bursdagshilsen tips

Mange synes at det kan bli litt upersonlig og kjedelig å kun skrive «Gratulerer med dagen» i et bursdagskort. Derfor har vi samlet noen tips til hvordan du kan piffe opp bursdagshilsenen din.

Enten du skal gratulere en venn, et familiemedlem eller en kollega, kan følgende bursdagshilsener brukes: 

·       «Gratulerer med årets mest betydningsfulle dag!»

·       «Gratulerer med dagen – nyt den til fulle!»

·       «Bursdager er til for å nytes. Ha en herlig dag – og kos deg!»

·       «Du blir ikke eldre. Du blir bare bedre – som en god vin!»

Bursdagstale

Tale til bursdagsbarnet

Dersom du ønsker å gjøre litt ekstra stas på den som har bursdag, er kanskje ikke «Gratulerer med dagen» nok. Så hvorfor ikke lage en bursdagstale?

En tale til bursdagsbarnet får vedkommende til å føle seg litt ekstra spesiell og verdsatt. Talen trenger ikke å være lang, men den bør hylle bursdagsbarnet til en viss grad.

Slik skriver du en god bursdagstale

En god bursdagstale kan være alt fra morsom til rørende eller kreativ. Enten det er en jubileumstale eller en «vanlig» bursdagstale, bør du først starte med å lage en disposisjon for talen. Noter stikkord og ting du ønsker å ta med i talen. 

Deretter bør du forsøke å lage et oppsett. Skal du for eksempel inkludere en historie om deg og bursdagsbarnet i talen, bør du ha en ryddig og logisk oppbygning.

Talen kan med fordel avsluttes med «Gratulerer med dagen», eller andre varianter av denne strofen. Her er et forslag til oppbygning av en bursdagstale: 

·       Kjære NN!

·       Noen velvalgte ord om bursdagsfesten. Nevn gjerne at det er fint å være til stede på den store dagen.

·       Si noen hyggelige ord om bursdagsbarnet. Hvilke egenskaper har han eller hun som du setter pris på? Hva gjør vedkommende unik?

·       Les gjerne opp et dikt eller en liten sang (eventuelt en vits – om du ønsker en litt humoristisk tale)

·       Gratulerer med dagen!

Taleskriver

Motta hjelp fra Din Taleskriver

Det å skrive en god bursdagstale eller bursdagshilsen kan være utfordrende. Det kan for eksempel være vanskelig å finne de rette ordene, eller å vite hvordan man best kan formulere seg.

En bursdagstale eller -hilsen bør være akkurat passe morsom, rørende og hyllende, og det er en fordel om den får bursdagsbarnet til å trekke på smilebåndet. Står du fast, eller ikke kommer på noe annet å skrive enn «Gratulerer med dagen»? Da finnes det heldigvis hjelp å få.

Din Taleskriver kan lage en ferdig og skreddersydd bursdagstale som er klar til fremføring. Vi skriver talen basert på dine kriterier, og sørger for å levere en tale som både engasjerer og rører.

Kontakt oss i dag om du vil vite mer.