Herrenes tale | Sammenligning

Under herrenes tale er sammenligning av menn og andre ting et velkjent virkemiddel. Sammenligning bidrar dessuten til at talen blir morsommere! Finn ut hvordan du går frem.

I herrenes tale blir sammenligning hyppig brukt. Dette er en morsom tale som rettes mot mennene eller guttene i rommet, og kan med fordel by på humoristiske elementer.

Dersom du ikke har skrevet en tale til herrene eller guttene før, kan det være vrient å vite hvordan du skal gå frem. Finn ut hvordan du lykkes med sammenligning i herrenes tale!

Hånd som skriver herrenes tale

Sammenligning som virkemiddel

I taler benyttes ofte en rekke ulike virkemidler. Ved hjelp av virkemidler er det lettere å nå ut til lytterne med et budskap, og talen blir mer interessant.

Metaforer og sammenligninger bidrar til at talen blir morsom og uhøytidelig. Det er ikke uvanlig med litt snill erting av mennene i herrenes tale.

Målet er naturligvis at publikum skal le, så det er en fordel om du kjenner publikums form for humor før du setter i gang. 

Vitsene er nokså tørre og forutinntatte, men dette kan fungere fint i morsomme sammenhenger, som på julebord. Her er noen forslag til herrenes tale-sammenligning:

  • «Menn er som fyrstikker – de tenner fort og mister hodet»
  • «Menn er som vin – noen blir sure som eddik, men de beste blir bedre med alderen»
  • «Menn er som Bluetooth – de er tilkoblet når du er i nærheten, men søker etter andre enheter når du er borte…»
  • «Menn er som offentlige toaletter – de er enten opptatt, eller full av drit»
Hånd som holder herrenes tale

Humoristisk herrenes tale: Slik lykkes du

Under herrenes tale er sammenligning et vanlig virkemiddel, men du trenger ikke nødvendigvis sammenligne menn med mindre attraktive objekter.

En herrenes tale-sammenligning kan også handle om å sammenligne menn og kvinner. Disse sammenligningene går gjerne på tankesett og vaner som er typiske for kvinner og menn.

Også slike sammenligninger er ganske mytiske, og det er ikke nødvendigvis noen sannhet i dem – naturligvis. Men de kan likevel være morsomme å ha med i en tale til mennene.

Ellers kan talen gjøres morsom med helt andre virkemidler, som rim, historier eller vitser. Det er med andre ord ikke slik at herrenes tale må inneholde en sammenligning.

  • Sammenligning av menn og kvinner
  • Vitser
  • Rim
  • Morsomme historier eller sitater
Vitser til herrenes tale

Inspirasjon til herrenes tale-sammenligning

Er du usikker på hvorvidt herrenes tale skal inneholde sammenligning eller andre humoristiske elementer? Det kan være nyttig å finne eksempler på taler på nett.

Se på hvilke humoristiske løsninger andre pleier å ha med i herrenes tale. En sammenligning mellom ulike taler kan tydeliggjøre hva som går igjen av humoristiske sammenligninger.

Det er også mulig å få hjelp av en taleskriver. La vedkommende lage en morsom herrenes tale for deg. Slik slipper du å knake ut gode vitser på egen hånd.

Hjelp til herrenes tale

Trenger du hjelp med herrenes tale?

I herrenes tale er sammenligning et velkjent virkemiddel. Dette kan for eksempel handle om å sammenligne menn med diverse gjenstander eller fenomener, eller med damer.

Sammenligninger kan være morsomme, selv om de ikke nødvendigvis har spesielt mye rot i virkeligheten. Husk at det også finnes andre former for humor, som vitser, historier og rim.

Det å skrive herrenes tale kan være utfordrende om du ikke har erfaring med å skrive taler. La gjerne en taleskriver fra Din Taleskriver hjelpe deg.

Vi skriver taler fra bunnen av, slik at du kan presentere en helt unik og personlig tale. Bestill herrenes tale hos oss i dag. Du får en ferdig tale tilsendt i løpet av kort tid!