Herrenes tale til julebord

Har du fått i oppdrag å holde en tale til herrene på årets julefest? Her finner du tips til hvordan du kan lykkes med herrenes tale til julebord eller andre festlige anledninger!

Herrenes tale er et fast innslag på julebord, gjerne ved siden av damenes tale. Talen rettes mot mennene i publikum, og er stort sett av det humoristiske slaget.

Talen skal helst være generell nok til at alle mennene i publikum føler seg truffet og kan le av vitsene. Eventuelt kan talens formål være å hedre mennene i salen.

Passende vitser å velge

Hvordan bygge opp herrenes tale til julebord?

Herrenes tale har ikke noen fast oppbygning som må følges. Her står man ganske fritt til å velge oppbygning og innhold selv. Pass imidlertid på at talen handler om menn.

Talen kan gjerne innledes med «Kjære menn…», og deretter bestå av en morsom replikk. Spill gjerne på at menn er enkle skapninger sammenlignet med damer, eller lignende.

Herrenes tale til julebord kan gjerne inneholde noen elementer som kan knyttes til juletiden, men dette er ikke noe must. 

Vitser

Vitser til herrenes tale

Herrenes tale til julebord blir alltid best med noen morsomme vitser. Det er lov å gjøre litt narr av mannfolk i talen, og legge vekt på forskjeller mellom menn og kvinner.

Det finnes mange vitser som kan tas med i talen. Dersom du er usikker på hvilke vitser som passer best til herrenes tale for julebord, kan et tekstbyrå hjelpe deg.

Herrenes tale

God stemning

Det viktigste målet med herrenes tale til julebord, er å lage god stemning blant gjestene. Talen leses gjerne opp som én av flere andre taler, så publikum er nok allerede i godt humør.

Siden det ofte serveres noe godt i glasset på julebord, er sjansen stor for at det er lett å få gjestene til å le med talen din.

Det er likevel greit å velge ut vitser med omhu, slik at du er sikker på at talen blir mest mulig vellykket.

Herrenes tale

Lengde på herrenes tale

Mange er usikre på hvor lang herrenes tale bør være. Talen bør optimalt sett ikke være for langdryg. En tale som aldri tar slutt, er sjelden en god tale. 

For å unngå at publikum blir rastløse, er det greit å sikte på at herrenes tale til julebord ikke varer i mer enn ett til fem minutter.

Dersom talen blir mye lengre enn dette, risikerer du at publikum begynner å småprate eller fikle med maten, istedenfor å lytte til talen.

Mann som ser gjennom kikkert og peker

Herrenes tale til firmafest

De samme tipsene som gjelder for herrenes tale til julebord, gjelder for vanlig herrenes tale på andre firmafester. 

Det er viktig at talen er morsom og kortfattet, og at den fokuserer på menn. Det betyr ikke at talen ikke skal være morsom for damene også.

Herrenes tale er en tale til menn, men for alle. Dette bidrar til god stemning og mye latter i rommet. Slikt blir det minneverdige firmafester av!

Tale til herrenes julebord

Trenger du hjelp med en humoristisk herrenes tale?

Mange synes det er utfordrende å skrive tale på egen hånd, spesielt når den skal treffe bredt og være humoristisk. 

Herrenes tale til julebord er en tale som rettes mot mennene i salen, men skal være morsom og generell nok til at den er morsom for alle på festen.

Din Taleskriver hjelper deg med å lage en vellykket herrenes tale til julebord eller andre firmafester. Vi sørger for at stemningsfaktoren blir høy!

Du kan bestille din tale ved å klikke nedenfor!