Herrenes tale | Vitser

Har du planer om å holde en morsom tale til herrene? Da bør du ta med noen vitser. Her finner du informasjon om og tips til morsomme herrenes tale vitser!

Herrenes tale er en tale som rettes mot mennene eller guttene i publikum. Talen inneholder tradisjonelt sett en del stereotypier og myter om det å være mann.

Det er for eksempel vanlig å sammenligne menn og kvinner på en humoristisk måte. Det er lov å gjøre litt narr av mannfolk i en herrenes tale. Vitser er også velkomne!

Er du den «uheldige» som har blitt valgt til å holde herrenes tale på årets julebord? Da trenger du noen vitser som sørger for at talen blir morsom for alle som lytter til den!

Passende vitser å velge

Hvordan velge passende vitser?

Hva slags vitser som egner seg til herrenes tale, kommer i stor grad an på hvem som sitter i publikum. Du kjenner sannsynligvis publikummet ditt nokså bra, enten det er venner, kolleger eller andre.

Dersom dere har en intern kultur der det er innafor å spøke om det meste, skal du ikke være redd for å inkludere noen vitser som er «litt på kanten». Drøye og grove vitser i herrenes tale kan gjøre talen ekstra morsom!

Folk er forskjellige. Ta derfor utgangspunkt i ditt unike publikum når du skal velge ut herrenes tale vitser! Det finnes både grove og «snille» vitser.

Vitser

Eksempler på hva vitsene kan handle om

Dersom du ønsker å ta med noen vitser i herrenes tale, er det viktig å huske på at vitsen bør sentreres rundt det å være mann, eller stereotypiske antakelser knyttet til det å være mann. 

Vitsene kan for eksempel ta utgangspunkt i at menn er late, rotete eller ikke forstår seg på damer. Dette er selvfølgelig bare tullete myter, men kan gjøre talen morsom!

Slik blir herrenes tale morsom

Husk at herrenes tale vitser ikke er obligatoriske. Istedenfor å ta med vitser, kan du gjøre talen morsom på andre måter.

Du kan for eksempel lage talen på rim, eller fortelle en morsom historie. Du kan gjerne knytte historien til mennene du taler om, slik at talen blir personlig og unik. 

Lengde på herrenes tale

Det er en vanlig misoppfatning at taler bør være lange. Mange vil mene at det er stikk motsatt. Lange taler kan nemlig bli nokså langdryge og kjedelige.

Fokuser heller på å lage en kort og god tale. Som regel holder det at talen tar mellom ett og fem minutter å lese opp. 

Du kan gjerne øve deg på å lese opp talen før den skal holdes, samtidig som du tar tiden med en stoppeklokke. Ser du at talen varer i 15 minutter, er det kanskje greit å kutte ned på den.

Herrenes tale

Trenger du hjelp med herrenes tale?

Det kan være nokså utfordrende å gjøre en tale morsom, spesielt om du ikke er profesjonell stand-up-komiker fra før. Med noen enkle tips og triks kan du imidlertid sørge for at talen blir morsom.

Du kan for eksempel inkludere noen klassiske herrenes tale vitser eller historier. Dersom du synes det er vanskelig å finne på noe morsomt selv, kan en taleskriver hjelpe deg.

Din Taleskriver lager skreddersydde herrenes tale vitser og lager hele talen fra bunnen av. Slik kan du presentere en morsom tale som sikkert vil vekke mye latter og godt humør!

Bestill din tale i dag! Vi sender deg det ferdige resultatet innen kort tid.