Hilsen til konfirmant 

Skal du skrive en hilsen til en konfirmant, men er usikker på hva du bør si? Enten du skal i konfirmasjonen eller ikke, planlegger du sikkert å gi et konfirmasjonskort. Her bør du si noen få ord til konfirmanten. Men nøyaktig hva avhenger blant annet av relasjon.  

Her deler vi noen gode råd! 

Konfirmasjonskort: Tekst kan være enkel 

Dersom du ikke har et spesielt tett forhold med konfirmanten (eller hens foreldre), trenger ikke hilsenen å være lang eller komplisert. En hilsen til konfirmant kan gjøres veldig enkel. Her er et forslag:  

«Kjære konfirmants navn! Til lykke med konfirmasjonsdagen og fremtiden! Vi håper gaven kommer til nytte. Beste hilsen, NN med familie». 

Morsomme konfirmasjonskort 

Du kan også skrive en hilsen til konfirmanten på et morsomt konfirmasjonskort. Dette er kort som typisk har noe ferdigskrevet tekst – gjerne med en humoristisk vri. Motivet på kortet er i mange tilfeller morsomt eller fargerikt.  

Dette kan være et godt alternativ dersom du er redd for at et klassisk konfirmasjonskort kan bli litt for kjedelig. Er du usikker på hva du skal skrive på kortet, kan du gjerne la deg inspirere av morsomme konfirmasjonstaler 

Skriv en personlig hilsen til konfirmanten 

Mange ønsker å skrive en personlig hilsen til konfirmanten. Dette er gjerne aktuelt for deg som har en nær relasjon med konfirmanten. Kanskje du er konfirmantens bestefar, bestemor, mor, far, søster, tante, onkel eller bror?  

I så fall kan du gjerne dele noen gode råd med konfirmanten i hilsenen din, eller si hvilke egenskaper du setter pris på. Det er ikke noe fasitsvar på hva du bør skrive, men fortell gjerne konfirmanten at du er der for hen – eller heier på hen! 

Si noen motiverende ord til konfirmanten 

I en hilsen til en konfirmant er det veldig vanlig å dele noen motiverende ord. Det kan for eksempel være snakk om visdomsord eller livsråd. Du kan for eksempel minne konfirmanten på at han eller hun kan få til det hen vil! Ja, eller at så lenge man gjør sitt beste, så er det godt nok.  

Et annet tips er å oppfordre konfirmanten til å stole på seg selv. Det er mange veivalg som skal tas de neste årene, både når det gjelder skole, venner og andre ting. Da kan det være greit å ha blitt oppfordret til å følge magefølelsen sin. 

Hva skriver man på konvolutten til konfirmanten? 

Når man skal gi et konfirmasjonskort, vil man som regel ha en konvolutt utenpå kortet. Også her er det vanlig å inkludere en liten hilsen til konfirmanten. I de fleste tilfeller holder det å bare skrive «Til konfirmanten», «Kjære Navn» eller «Kjære konfirmant».   

Eventuelt kan du skrive kun konfirmantens navn på konvolutten. Det finnes med andre ord mange løsninger. Velg den du liker best, eller synes ser estetisk finest ut! 

Tale til konfirmant 

Foruten å skrive hilsen til konfirmanten, kan man også holde en liten tale. Det er ikke uvanlig at både fadder, tanter, onkler, foreldre, besteforeldre og søsken holder taler. En tale vil ofte oppleves mer personlig enn en skriftlig hilsen, og er dessuten minneverdig.  

Du kan selvfølgelig også velge å gi konfirmanten både kort og en tale, alt etter hva som passer seg. 

Motta hjelp med konfirmasjonstale eller -hilsen 

Trenger du en skriftlig hilsen til en konfirmant, eller planlegger du kanskje å holde en tale? Dersom du sliter med å få ordene ned på papiret, hjelper Din Taleskriver deg. Vi har utarbeidet mange taler til konfirmasjoner, og hjelper gjerne deg også. 

Send oss dine ønsker og stikkord. Vi vil deretter lage en minneverdig tale som blir både personlig og fin!