Konfirmant-dikt 

Er du på utkikk etter et dikt til en konfirmant? Dikt lar deg formidle livsråd og andre budskap på en poetisk og fin måte. Det kan inkluderes i en muntlig tale, eller deles skriftlig på et fint kort. Men, hvilket konfirmant-dikt skal du gå for, og hvilke muligheter finnes?  

Her deler vi noen eksempler på dikt, og annen nyttig info! 

Dikt til konfirmanten fra Per Fugelli, Trygve Skaug med fler 

Et tips er å se på dikt som tradisjonelt sett har blitt brukt mye i konfirmasjoner. Kanskje disse passer din konfirmant, også? Et kjent konfirmant-dikt er «Til ungdommen» av Nordahl Grieg, og det samme gjelder «Du skal være tro» av André Bjerke.  

Per Fugelli har også mange kjente visdomsord og sitater som ofte brukes i konfirmasjonssammenheng. Her er et eksempel:  

Lev livet 

Opplev alt du kan 

Ta vare på deg selv og de du er glad i 

Vær litt rar og gal 

Gå ut og gjør noen feil 

– for det kommer du til å gjøre uansett 

Nyt deg selv 

Og Utnytt alle mulighetene 

Til å lære noe på veien 

Ikke prøv å være perfekt 

Vær heller en utmerket versjon 

av deg selv  

Ellers kan vi nevne at Trygve Skaugs diktsamling «Følg med nå» har mange fine konfirmant-dikt. Sjekk også ut Karin Boyes «Ja visst gör det ont» – et sårt og vakkert dikt som passer fint å dele med ungdommen 

Morsomme råd til konfirmanten 

Konfirmant-dikt assosieres kanskje først og fremst med visdomsord og gode råd. Det finnes imidlertid også morsomme dikt. Et eksempel på et mer lystig dikt, er sangteksten «Tenke sjæl» av Trond Viggo Torgersen.  

Eller hva med å skrive en humoristisk sang til konfirmanten? PS! Du kan selvfølgelig også dele morsomme råd uten at de presenteres i form av et dikt eller en sang.  

Hva kan jeg skrive på kort til konfirmant? 

Dersom du planlegger å skrive et kort til konfirmanten, kan du gjerne innlede kortet med «Kjære navn». Deretter kan du presentere et konfirmantdikt eller noen visdomsord, før du gratulerer med dagen. 

Dette er bare én måte å gjøre det på. Det er lov å velge mer kreative løsninger, også. Du kan dessuten skrive noen ord om hva konfirmanten betyr for deg. Hva du bør skrive, avhenger nok av både relasjon og konfirmantens personlighet. Men et dikt passer for de fleste! 

Skriv et personlig konfirmant-dikt 

Hvis du føler at de kjente konfirmantdiktene som finnes ikke passer helt inn, kan du alltids lage ditt eget dikt. Akkurat dette er kanskje enklere sagt enn gjort. Men husk at det finnes mange løsninger. Diktet kan være på rim, men trenger ikke nødvendigvis å være det.  

Det viktigste er at diktet er personlig og relevant for konfirmanten. Så lenge ordene kommer fra hjertet ditt, vil det nok bli fint uansett! 

Motta hjelp med dikt til konfirmant 

Ønsker du et fint og personlig konfirmant-dikt som kan brukes i talen eller på et kort? Din Taleskriver hjelper deg gjerne! Husk at vi også kan skrive konfirmasjonstalen for deg fra bunnen av, basert på stikkordene du gir oss.  

Vi sørger for at talen blir fengende, minneverdig og akkurat passe morsom!