Konfirmant tale som er morsom

En konfirmant tale som er morsom bidrar til å skape god stemning når tenåringen skal konfirmeres. Finn ut hvordan du kan lykkes med en morsom konfirmasjonstale!

Under en konfirmasjon er det vanlig at både foreldre, tanter og andre holder en koselig tale for konfirmanten. Dette bidrar til å gjøre konfirmasjonen mer minneverdig og hyggelig.

Mange ønsker å lage en konfirmant tale som er morsom. Dette bidrar til å gjøre stemningen ekstra god, og bringer frem smilet hos både konfirmant og gjester.

Det er imidlertid mange fallgruver. Mange glemmer at tenåringer fort blir pinlig berørt, så det gjelder å balansere talen på en god måte.

Morsom tale til konfirmant

Slik blir konfirmasjonstalen perfekt

Foreldre, tanter, onkler og andre slektninger av konfirmanten sitter ofte på mange morsomme og gjerne pinlige historier fra konfirmantens liv og barndom.

Det kan derfor være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Du trenger ikke nødvendigvis å ramse opp konfirmantens liv fra fødsel til i dag.

Mange liker å starte talen ved å si noe interessant. Dette kan for eksempel være et sitat fra konfirmanten, eller en beskrivelse av konfirmantens unike egenskaper. 

Du kan også innlede med en morsom opplevelse dere har hatt sammen. Ha gjerne en tematisk idé i bunn for talen. Bygg for eksempel talen på «X grunner til at du er vår favorittkonfirmant».

Gratulasjon til konfirmant

Følelser, lykkeønskninger og dikt

En konfirmant tale er morsom og hyggelig å høre på. Det er imidlertid også greit å bruke litt store ord om livet, kjærlighet og lykkeønskninger på den store dagen.

Kom gjerne med noen gode råd om voksenlivet som venter, og inkluder et dikt eller en sangtekst du mener passer for anledningen.

Morsom tale til konfirmant

Unngå pinlige historier

Konfirmanter er ungdommer i 14–15 års alderen, som kanskje er den mest «pinlige» perioden i livet. Alt føles gjerne pinlig, selv om det ikke fremstår slik for oss voksne.

Målet ditt bør være å gjøre konfirmanten glad og stolt på den store dagen – ikke pinlig berørt eller brydd. 

Det er likevel greit å inkludere noen morsomme historier, bare unngå de mest pinlige som omhandler pottetrening, mislykkede kjærlighetsforhold eller lignende.

Du kjenner æresgjesten best. Bruk gjerne humor, så lenge du tror konfirmanten også vil kunne le av det du serverer.

Morsom tale til konfirmant

Unngå å sammenligne med egen ungdomstid

En annen klassisk «feil» når noen skal holde konfirmasjonstale, er at de trekker paralleller til egen ungdomstid. Det er greit å gjøre dette til en viss grad, men ikke overdriv.

Husk at konfirmanten skal være hovedpersonen i talen – ikke deg selv.

Morsom tale til konfirmant

Hvor lenge skal en konfirmasjonstale vare?

Har du laget en god konfirmant tale som er morsom og rørende? Før du presenterer den, er det lurt å passe på at den ikke varer for lenge. Da blir lytterne fort leie.

Vi anbefaler deg å lese gjennom talen høyt et par ganger. Ta tiden med en stoppeklokke, slik at du får et estimat på tidsbruk.

En konfirmant tale – morsom eller ei – bør ikke vare mer enn mellom 1 og 5 minutter. Dette høres kanskje lite ut, men er mer enn nok.

Morsom tale til konfirmant

Lær talen utenat

For at en konfirmant tale som er morsom faktisk skal få gjestene til å le, er det en fordel at talen ikke fremstår som et manuskript som leses opp uten følelser.

Mange blir nervøse når de skal holde en tale – selv om det bare er foran egen familie og venner. Det er derfor helt greit å ha med talen på papir. Det kan føles betryggende!

Unngå likevel å kun lese opp fra papiret. Se på konfirmanten og de andre gjestene når du snakker, og lær talen best mulig utenat. Da blir den ektefølt og mer naturlig.

Morsom tale til konfirmant

Trenger du en morsom tale til konfirmant?

En morsom konfirmasjonstale kan være utfordrende å lage på egen hånd. Ofte er det vanskelig å vite hva slags humor som vil falle i smak, og hvor grensen går.

Konfirmanter er i en sensitiv alder der «alt» kanskje føles litt flaut, og det er derfor greit med litt avbalansert humor. 

Din Taleskriver kan hjelpe deg med å skrive en konfirmant tale som er morsom, sjarmerende og som setter konfirmanten i et godt lys. 

Vi inkluderer gjerne noen flotte dikt eller sangtekster, om ønskelig. Bestill din konfirmasjonstale i dag, og få en ferdigskrevet tale innen kort tid!