Konfirmantens tale

Det kan være kjekt om også konfirmanten holder en tale på konfirmasjonsdagen sin. Dette er en takketale som rettes til foreldre og gjester. Hvordan lykkes med konfirmantens tale?

Konfirmantens tale er en tale fra konfirmanten selv, og rettes mot foreldre, tanter, onkler og andre gjester. 

Talen kan betraktes som en takketale, der konfirmanten takker gjestene for oppmøte og flotte presanger. Talen kan gjerne være morsom, om konfirmanten ønsker det.

Vi skal nå se nærmere på hvordan konfirmantens tale blir best mulig. Hold en tale som er morsom, minneverdig og unik.

mann i bunad

En frivillig tale

Det er ikke obligatorisk at konfirmanten skal avholde konfirmantens tale. Dette er som regel helt frivillig, og opp til konfirmanten selv.

Det kan likevel være hyggelig å rette en takk mot alle gjestene. Her får konfirmanten mulighet til å takke gjestene for oppmøte, lykkeønskninger og eventuelle presanger.

Konfirmasjon med to norske flagg

Lengde på konfirmantens tale

Konfirmantens tale trenger ikke være spesielt lang. Dette er ikke som en full tale, men heller en kort takk til oppmøtte gjester, familie og foreldre.

En full tale varer gjerne i mellom to og fem minutter. En liten takketale kan fint vare i bare ett minutt eller to. Det viktigste er at du får takket de du skal.

Familie til konfirmant

Hvordan bygge opp tale fra konfirmant?

Det er ikke noe fast oppsett som trenger å følges slavisk når det kommer til konfirmantens tale. Her står du ganske fritt til å bygge en tale akkurat slik du selv ønsker.

Det er likevel viktig at talen er strukturert og ikke rotete. Lag gjerne en disposisjon før du begynner å skrive talen, og arbeid ut fra denne.

Her er et eksempel på hva konfirmantens tale bør inneholde:

  • «Kjære gjester» (eventuelt «Kjære foreldre, gjester og andre oppmøtte»)
  • Takk for oppmøte
  • Takk for presanger
  • Noen ord om barndommen 
  • Noen ord om hvordan det blir å tre inn i «de voksnes rekker»
Konfirmant skriver tale

Morsomme råd til konfirmanten

Som konfirmant trenger du ikke forholde deg til strenge regler når det kommer til struktur og innhold i talen din. Bruk gjerne fantasien og lag en unik tale.

Konfirmantens tale kan gjerne inneholde rim, et dikt eller lignende. Om du er den litt kreative typen, kan du gjerne lage hele takketalen på rim. Da blir talen ekstra morsom!

Konfirmant skriver tale

Hjelp fra taleskriver

Er du usikker på hvordan du skal lage den perfekte konfirmasjonstale? Eller har du kanskje skrivesperre? 

En taleskriver kan hjelpe med alle slags taler til konfirmasjonen. Dette inkluderer også konfirmantens tale, tale fra foreldre til konfirmanten og lignende.

Taleskriveren sørger for at talen din blir passe lang, velstrukturert og morsom. Talen kan gjøres personlig, siden taleskriveren tar utgangspunkt i dine ønsker og instruksjoner.

Konfirmant takker for gave

Bestill din tale i dag 

Konfirmantens tale er en kort takketale som avholdes av konfirmanten selv. Talen retter en takk mot oppmøtte gjester og foreldre.

Dersom du er usikker på hvordan du skal skrive taler til konfirmasjonen, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi skriver minneverdige og unike konfirmasjonstaler.

Bestill konfirmantens tale eller andre taler til konfirmasjonsdagen! Vi leverer en ferdigskrevet og unik tale til deg i løpet av kort tid.