Konfirmasjon: Takketale 

Som konfirmant er det ikke uvanlig at man holder en liten takketale til alle gjestene. Dette er en fin ting å gjøre, og blir vanligvis verdsatt av alle som har kommet for å feire den store dagen. Men hva skal man egentlig si i talen, og hvor lang bør den være?  

Her deler vi noen tips! 

Hva skal en takketale i konfirmasjonen inneholde? 

Det er helt opp til deg hva du skal si i talen din. Mange synes likevel det er vanskelig å bestemme seg nøyaktig for hva de skal si! Det å holde en takketale er tross alt ikke noe man gjør hver dag. Derfor har vi samlet noen tips til hva talen kan inneholde: 

  • Innledende hilsen (f.eks. «Kjære alle gjester») 
  • Takk for oppmøtet og alle de fine gavene 
  • Fortell at gjestene har bidratt til å gjøre dagen ekstra fin 
  • Noen ord til mor/far  
  • Si litt om hvordan dagen har vært for deg 
  • Fortell eventuelt litt om hva som skjer videre (aktiviteter, mat etc.)  

Hovedpoenget med takketalen er å vise takknemlighet overfor gjestene som har møtt opp. Ja, og ikke minst – presangene du har fått. 

Morsom takketale i konfirmasjon 

En konfirmasjonstakketale trenger absolutt ikke å være kjedelig. Du kan gjerne lage en morsom og kreativ vri, for eksempel ved å lage talen på rim. Er du tøff nok, kan du også synge talen – noe som kan være veldig gøy. En konfirmasjonssang er alltid underholdende!  

Du kan også gjøre talen morsom ved å takke mor og/eller far for svært god oppdragelse eller gode gener. Da vil nok gjestene trekke på smilebåndet! Du kan også påpeke at «alt er flaut» i den alderen du er i nå, men at du vil takke gjestene for å ha gjort dagen minst mulig pinlig for deg. 

Hvor lang skal en konfirmasjonstale fra konfirmanten være? 

Et godt tips er å passe på at takketalen i konfirmasjonen din ikke blir så veldig lang! Den trenger ikke å vare i mer enn et minutt dersom du ikke har mer å si. En grei tommelfingerregel er at talen helst ikke bør vare i mer enn fem minutter.  

Hvor god tid du har til å holde talen, beror litt på hvor mange andre som skal holde taler. Er det veldig mange, er det nok greit å holde talen sin litt kort.  

Tale fra konfirmanten: Eksempler  

Det kan være nyttig å se på noen eksempler før du skriver din takketale til konfirmasjonen. Dette er noe du blant annet kan finne om du søker på nett. La deg inspirere, og få noen gode idéer til hva du kan si.  

Her skal vi også dele et eksempel på en innledning man kan bruke i talen: «Kjære alle sammen. Jeg vil gjerne takke hver og én av dere for å ha feiret konfirmasjonsdagen sammen med meg. Det betyr mye, og jeg er veldig takknemlig for presangene jeg har fått». 

Motta hjelp med talen din 

Skal du skrive en tale til en konfirmasjon? Dersom du står fast, kan du få skrivehjelp av Din Taleskriver. Våre tekstforfattere har lang erfaring med taler, og skriver blant annet konfirmasjonstaler fra besteforeldre, faddere og foreldre.  

Send oss dine stikkord, og motta en personlig og fengende tale!