Konfirmasjonsdikt med humor 

Konfirmasjonsdikt med humor passer supert til taler og kort, og får dagens hovedperson til å trekke på smilebåndet! Dagen er preget av mange visdomsord, og da kan det være fint å lette stemningen med noen morsomme dikt!  

Her forklarer vi deg hvordan du går frem. 

Hvordan lage et morsomt konfirmasjonsdikt? 

Dersom du skal lage et konfirmasjonsdikt med humor, gjelder det å vite hvem du snakker til. Hvis du kjenner konfirmanten godt, vet du kanskje hva hen liker og ikke liker. Alle konfirmanter har unik personlighet og humor, og kan le av forskjellige ting.  

Lag gjerne et konfirmasjonsdikt med humor ved å ta utgangspunkt i konfirmantens personlighet og interesser. Vitsene blir ofte morsommere når man kan relatere til dem! Er konfirmanten opptatt av fotball, kan du kanskje prøve å knytte humoren opp mot dette.  

For at diktet skal bli best mulig, gjelder det også å tenke over hva slags dikt du skal lage. Skal det være på rim, eller ha en form for takt? Avgjør dette før du setter i gang – da blir det enklere å komme i mål. 

Slik lager du verdens beste konfirmasjonstale 

Ønsker du å lage en knallgod tale til konfirmanten, kan det være smart å tenke over både oppsett og innhold. Her er et forslag til struktur: 

  • Kjære konfirmant 
  • Litt om konfirmanten som barn 
  • Din relasjon til konfirmanten 
  • Hvorfor er du stolt av den konfirmanten er i dag? 
  • Et konfirmasjonsdikt med humor eller noen visdomsord 
  • Lykkeønskninger for fremtiden  

Kort fortalt vil verdens beste konfirmasjonstale bestå av litt humor og litt alvor. Du kan også presentere hele talen i form av en sang. Dette er en kreativ og morsom løsning, og alle gjestene kan være med å synge sangen for konfirmanten.  

Ellers råder vi deg til å lage talen i god tid før konfirmasjonen. Da får du tid til å lese over den og endre på ting. Du kan også øve på den, slik at du ikke blir så avhengig av å lese fra arket. 

Eksempler på konfirmasjonsdikt med humor 

Dersom du synes det er vanskelig å lage et morsomt konfirmasjonsdikt selv, kan du alltids presentere et eksisterende dikt. De fleste kjente dikt til konfirmanter er imidlertid nokså alvorlige. Med det finnes unntak!  

Trond Viggo Torgersen står blant annet bak sangteksten «Tenke sjæl», som fint kan presenteres som et humoristisk konfirmasjonsdikt. Her er et lite utdrag:  

Du vekker ‘æ sjæl og kjenner æ helt aleine 

Du kjenner at nå, det er nå du må stå for det du gjør sjæl 

Skaffe ‘ræ lønn – aleine 

Lage ‘ræ mat – aleine 

For nå må du finne ut hvem du er 

Få hjelp til å lage et humoristisk konfirmasjonsdikt 

Ønsker du et konfirmasjonsdikt med humor, men sliter med å få ordene ned? Ikke fortvil – det finnes hjelp å få! Din Taleskriver har lang erfaring med dikt, sang og taler til konfirmasjonen, og lager gjerne et morsomt dikt for deg.  

Gi oss noen stikkord om dagens hovedperson og hva hen liker, og la oss lage et personlig konfirmasjonsdikt med humor!