Konfirmasjonstale til bror

Skal bror konfirmere seg? Da er det hyggelig om du som søsken holder en tale. Søsken har et helt unikt bånd og historier som gjerne ikke resten av familien kjenner til. Ofte kjenner søsken hverandre bedre enn det foreldrene gjør – dette skaper gode taler. 

Det er ingen som forventer at søsken holder tale i konfirmasjoner, men det er likevel en meget hyggelig overraskelse for konfirmanten selv. Foreldre pleier også å bli stolt når de andre barna i familien bidrar til å gjøre dagen spesiell. 

Dersom du planlegger å holde en tale på bror sin konfirmasjonsdag, har vi noen tips og råd som kan være lurt å ha i bakhodet. Hvordan skrives egentlig en god tale og hva bør du tenke på til fremførelsen? Dette skal vi hjelpe deg med.

Mann som skriver tale på PC

Slik skriver du tale 

Når du skriver tale til konfirmanten, bør du først tenke gjennom hva du ønsker å si. Skriv ned noen stikkord og lag et utkast. En tale inneholder en innledning, hoveddel og avslutning, og helst bør det være en rød tråd gjennom innledningen og hoveddelen. Alt du sier skal lede opp til avslutningen.

Som søken av konfirmanten stilles det naturligvis ikke strenge krav til innhold og format, men det er likevel en god følelse når du merker at talen sitter. Sørg for at talen ikke er for lang og velg ut noen historier eller personlighetstrekk du ønsker å belyse. 

Ettersom du er søsken med konfirmanten, har dere sikkert vokst opp sammen. Du har nok mange underholdende historier om barndommen, og kanskje til og med noen gode visdomsord på lur? Hvis det er lillebror som konfirmeres, kan det være fint å gi et par råd til tiden han nå går inn i. 

Uansett er det alltid lurt å fokusere på oppvekst og nåværende relasjon. Dette kan resten av forsamlingen relatere til, og talen vil virke personlig. Det er selvfølgelig lov å nevne fremtidsplaner og drømmer om konfirmanten er komfortabel med dette, men de beste talene tar for seg hendelser som har skjedd.

Samarbeid om tale

Øvelse gjør mester

De færreste av oss er komfortable med å snakke foran store forsamlinger. Det er helt normalt å være nervøs før den store dagen, men jo mer du forbereder deg, desto mindre blir nervene. Vi anbefaler at du ferdigstiller talen i god tid, slik at du får anledning til å lese gjennom talen flere ganger. 

Du trenger ikke å lære deg talen ordrett, men den vil sitte litt bedre etter hver gjennomgang. Øv deg på hvor du ønsker å ta pauser, hvor høyt du skal snakke og hvilket tempo talen skal gå i. Det er alltid bedre å lese høyt enn å lese inni deg selv. Da hører du talen samtidig som du leser, noe som igjen sørger for at den sitter bedre.

Det kan være en god idé å skrive ut et manus eller skrive ned noen stikkord. Selv om du kan mye av talen utenat, føler mange seg tryggere med et manus i hånden. Her anbefaler vi alltid papir og ark foran mobiltelefon, da denne kan virke forstyrrende.

Talen blir det du gjør den til, og det er alltid tanken som teller. Den behøver verken være lang eller dyp, det viktigste er at den er personlig. Konfirmanten vil nok sette pris på den uansett og i ettertid vil du være glad for at valgte å si noen ord. 

Sjekkliste tale

Din taleskriver hjelper deg med konfirmasjonstale til bror

Synes du det er vanskelig å finne de rette ordene for å hylle din bror? Da kan vi hjelpe deg. En tale kan være personlig, morsom, rørende, minnerik og fylt med visdomsord. Her handler det bare om hvilke historier og anekdoter du velger å ta med. 

Hvis du står fast, kan vi i Din Taleskriver sikre at talen blir en suksess Alt du trenger å gjøre er å gi oss noen stikkord om hvordan du ønsker at talen skal se ut. Hvilke historier vil du ha med? Hva kjennetegner konfirmanten? Hvilken stil ser du etter? Resten fikser vi! 

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. Vi stiller til en uforpliktende prat og kan levere på kort tid. Jo tidligere du er ute, dess mer tid får du på å øve. Vi sørger for at talen blir en fin hyllest til konfirmant.