Konfirmasjonstale til lillebror? Slik skriver du den! 

Planlegger du å holde en konfirmasjonstale til lillebror på den store dagen, men er usikker på hva du skal si? Det å si noen velvalgte ord til et søsken er en fin ting å gjøre. Og det finnes heller ingen regler for hva du kan (og ikke kan) si. Men det finnes noen gode tips!  

Her deler vi noen råd og eksempler! 

Skriv en morsom tale til bror 

Som storebror eller storesøster kan du med fordel skrive en litt morsom konfirmasjonstale når lillebror skal konfirmeres. Et tips er å inkludere noen historier eller felles minner fra oppveksten. Kanskje lillebror fant på mange rampestreker som barn, eller var kjapp i replikken?  

Du kan også nevne noen episoder der lillebror gikk deg på nervene (helst med et lite glimt i øyet). Det at talen ikke bare nevner konfirmantens beste sider, vil som regel bidra til at den blir ekstra personlig, ektefølt og morsom!  

Ellers kan du også spille litt på at du er eldst og «klokest». Som storesøster eller -bror har du tross alt mye mer livserfaring enn lillebror! Kom gjerne med noen litt humoristiske livsråd til konfirmanten. 

Kombiner talen med bilder eller video! 

Dersom du har muligheten til det, kan du også vurdere å kombinere en konfirmasjonstale til lillebror med et lite bildeshow. Forsøk gjerne å finne bilder som er relevante for talen. Husker du for eksempel lillebrors første skoledag, kan du finne et søtt bilde fra denne dagen.  

Video kan også være underholdende. Bare pass på at snuttene du viser ikke varer altfor lenge. Små klipp på 10 sekunder er gjerne passe. 

Eksempel på konfirmasjonstale til lillebror 

Det kan være nyttig å se på eksempler på andre konfirmasjonstaler. På den måten kan du finne inspirasjon til å skrive din egen tale! Her er et eksempel på hvordan talen kan bygges opp:  

  • Kjære Navn 
  • Litt om da lillebror kom til verden (hvordan reagerte du?) 
  • Noen historier fra barndommen 
  • Hvordan er lillebror i dag? 
  • Del noen livsråd eller -tips! 
  • Ønsker for fremtiden 
  • Gratulerer med konfirmasjonsdagen! 

Dette er bare et eksempel på hvordan en konfirmasjonstale til lillebror kan bygges opp. Husk at det ikke finnes noen regler for hvordan talen skal se ut. Det viktigste er at talen blir unik, ektefølt og personlig – og gjerne litt morsom! 

Nøytral eller kristen konfirmasjonstale? 

Mange er usikre på om de bør skrive en nøytral eller kristen konfirmasjonstale. Her er det best å ta utgangspunkt i personlige verdier og referanser. Har dere hatt en kristen oppvekst eller er kristne i dag, er det nok ganske naturlig å skrive en tale som gjenspeiler dette.  

Andre foretrekker å holde konfirmasjonstalen nøytral og ikke-religiøs. Uansett hva du velger, bør du også passe på at talen blir personlig. 

Få hjelp til å skrive en konfirmasjonstale til lillebror! 

Skal lillebror konfirmeres, og du holde tale? Dersom reaksjonen din er «hjelp!», finnes det heldigvis hjelp å få. Din Taleskriver tar utgangspunkt i dine stikkord og ønsker, og lager en personlig og unik tale fra bunnen av.  

La oss skrive en tale lillebror vil huske i lang tid!