Konfirmasjonstale til søster 

Planlegger du å holde en konfirmasjonstale for søsteren din? Dette kan være en fin gest, og vil sannsynligvis også bety mye for dagens hovedperson. Men hvordan skal egentlig talen bygges opp, og hva bør du inkludere?   

Her er våre beste tips! 

Hvordan skrive tale til søster? 

Når du skal skrive en konfirmasjonstale til din søster, er det først og fremst viktig å sørge for at talen blir personlig. Du kjenner sannsynligvis søsteren din bedre enn de fleste, og vet hva hun liker og ikke liker.   

Begynn gjerne med å skrive ned noen stikkord. Hvilke egenskaper gjør henne unik? Hva slags interesser/hobbyer har hun? Og hva betyr hun for deg? I tillegg til dette, kan du gjerne dele noen gode råd (spesielt om du er storesøster!).  

Etter at du har skrevet ned stikkord og setninger, kan du prøve å sette dette sammen til en tale. Forsøk å skape en rød tråd, slik at talen blir logisk og sammenhengende. Du kan også inkludere et lite dikt eller et utdrag fra en sangtekst søsteren din liker. 

Lag en morsom tale til søster 

En konfirmasjonstale kan fort bære preg av alvor og vise livsråd. Men den kan også være morsom! Kanskje dere har samme humor? I så fall vet du kanskje nøyaktig hva som får henne til å trekke på smilebåndet.  

Det finnes mange måter å gjøre talen morsom på. Du kan for eksempel fortelle om en morsom episode dere har opplevd sammen. Eller du kan fortelle om hvordan dere var som små. Var hun kanskje irriterende innimellom, og stjal klær og leker fra deg? Fortell gjerne om dette, med glimt i øyet! 

Slik lager du en kreativ konfirmasjonstale til søsteren din 

Dersom du ønsker å lage en unik og kreativ tale, kan du for eksempel kombinere talen med sang, rim, dikt eller bildefremvisning. Eller har du kanskje noen morsomme videosnutter av konfirmanten? Elementer som dette gjør talen engasjerende og personlig.  

Du kan for eksempel vise et bilde av deg og søsteren din som barn, og forklare bakgrunnen for ansiktsuttrykkene! Eller har du kanskje noen morsomme tegninger som lillesøster laget da hun var mindre? 

Tips til deg som skal holde tale i en konfirmasjon 

Gode taler blir husket, og rører den som blir snakket til. Hvordan kan du egentlig oppnå dette når du skal holde en konfirmasjonstale til din søster? Her er noen tips som kan bidra til at talen din blir perfekt: 

 

  • Øv: Les talen høyt for deg selv et par ganger 
  • Pass på at talen ikke blir altfor lang (2–5 minutter er supert!) 
  • Snakk direkte til søsteren din når du presenterer talen 
  • Få frem hvorfor du er så glad i henne! 

Motta hjelp med konfirmasjonstale til søster 

Det å skrive en konfirmasjonstale til søster kan være morsomt, men også vanskelig. Hvis du står fast, hjelper Din Taleskriver deg over kneiken! Vi kan ferdigstille en tale du har begynt på, eller skrive hele talen fra bunnen av basert på dine stikkord og ønsker.  

Vi lager en morsom, personlig og passe rørende tale på 1, 2, 3!