Kul tale til konfirmanten? Slik går du frem! 

Mange har ambisjoner om å skrive en kul tale til konfirmanten, noe som kan være risikosport. Når far eller mor skal være kule, ender det ofte opp med å bli rimelig flaut for konfirmanten. Men det kan også bli morsomt og underholdende!  

Her er noen råd for hvordan talen faktisk blir «kul», eller i det minste bra. 

Bør du skrive en kul tale til konfirmanten? 

Mange konfirmanter er i en litt sensitiv alder, og synes at alt foreldrene gjør er flaut og teit. Ekstra flaut er det kanskje når mamma eller pappa prøver å være ungdommelig eller like kul som konfirmanten selv.   

Velger du for eksempel å rappe i konfirmasjonen eller kle deg i samme type klær som fjortenåringen, står du i fare for å sprenge flauhetsskalaen. Det samme gjelder når du skriver en skikkelig kul tale, der du for eksempel bruker ord og uttrykk fra Generasjon Z-vokabularet.  

Med det sagt, kan talen også bli skikkelig morsom og underholdende – også for konfirmanten. Alle konfirmanter er forskjellige, og noen er mindre flaue enn andre. Noen kan til og med synes det er gøy at mor eller far tør å tulle litt! 

En kul tale til konfirmanten kan med andre ord bli nettopp kul, morsom og minneverdig. Dette kommer helt an på konfirmantens personlighet, humor og forhold til dere som foreldre. 

Slik blir konfirmasjonstalen best mulig! 

Kul eller ei – det finnes mange tips for hvordan du kan gjøre konfirmasjonstalen god. Vårt kanskje fremste råd, er å gjøre talen personlig. Med det mener vi at du snakker direkte til konfirmanten (i du/deg-form), og trekker frem hans/hennes interesser, egenskaper og mål.  

Du kan også bidra til at talen blir best mulig ved å gjøre den litt morsom. Er talen veldig seriøs og oppriktig, er det fort gjort at den blir litt for flau. Samtidig kan det bli litt mye av det gode dersom du fremfører rene stand-up-showet. Balanse er altså nøkkelen, her!  

Men hva er egentlig morsomt? Et tips er å nevne en egenskap konfirmanten har som du ikke setter så mye pris på. Kanskje han eller hun er fryktelig rotete eller vimsete? Da kan du si noen ord om dette, med glimt i øyet! 

Hva sier man til en konfirmant? 

Når du skal skrive en konfirmasjonstale, er du kanskje litt usikker på hva du bør ha med i talen. Dette er selvfølgelig helt opp til deg, men det er visse ting som kan være greit å inkludere. Her er noen tips: 

  • Kjære NN 
  • En liten introduksjon  
  • Litt om konfirmanten som barn (her kan du gjerne dele noen morsomme historier eller «gullkorn»!) 
  • Konfirmantens egenskaper  
  • Fremtidsønsker 
  • Gratulasjoner!  

Det trenger med andre ord ikke å være så avansert. Om du ønsker en litt mer kreativ eller kul tale til konfirmanten, kan du kanskje kombinere talen med videoer/bilder av konfirmanten. Du kan også snike inn et lite dikt eller en sang. 

Få hjelp til å skrive en kul konfirmasjonstale! 

Det å være kul er synonymt med det å være avslappet, stilig eller tøff. Å gjøre konfirmasjonstalen kul, er med andre ord ingen enkel sak. Men man kan få det til dersom man vet hva man gjør, og dersom konfirmanten ser det humoristiske i det!  

Uansett hva slags konfirmasjonstale du ønsker, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi skriver morsomme, rørende og kule taler til konfirmanter, og legger sjelen vår i arbeidet. Send oss dine stikkord, og motta en personlig og skreddersydd tale!