Morsom bursdagshilsen til venninne

Fyller venninnen din år? Da er det på tide å si tusen takk for nok et år med flotte minner. En morsom bursdagshilsen til venninne vil underholde, og du har mange formater å velge fra. Vil du lage en sang, et morsomt dikt på rim eller kanskje holde en humoristisk tale?

Bursdagshilsener kan være så mye mer enn noen setning i et bursdagskort. Med litt kreativitet blir hilsenen tatt like godt imot som selve gaven. Sitter du inne med et ønske om å gjøre noe ekstra ut av bursdagshilsenen i år? Da har vi noen gode tips og råd som hjelp på veien. 

Sjekkliste bursdagshilsen

Morsom sang til venninne 

Skreddersydde sanger slår alltid godt an i selskap. Enten det er i konfirmasjoner, på julebord, eller til et bursdagsbarn. Fordelen med å lage en sang er at det er enkelt å gjøre denne morsom. Du kan trekke frem artige historier, anekdoter og personlighetstrekk for å lage en sang alle i rommet vil kjenne bursdagsbarnet igjen i. 

Hvis du synes det er ubehagelig å holde tale eller lese dikt, er sang et godt alternativ. Dette er en fin måte å inkludere de andre gjestene i rommet på, og du slipper at alt fokuset står på deg under fremførelsen. 

I tillegg er morsomme sanger et flott avbrekk i lange selskap. Vi har nok alle vært borti sammenkomster med lange taler. En sang vil derimot engasjere på en helt annen måte – her kan alle være med. Sørg bare for at du skriver ut nok sangtekster til alle gjestene.

En morsom bursdagssang vil garantert høste applaus fra gjester og bursdagsbarn, men her det viktig å gå frem på riktig måte. Det er mange fallgruver, men noen enkle tips og råd vil gjøre produksjonen og utførelsen lettere.

Mann som har utarbeidet bursdagshilsen til venninne

Tips til bursdagssang 

Først og fremst er det viktig å kjenne bursdagsbarnet. Ettersom det er venninnen din som fyller år, bør ikke dette være et problem. Skriver du en sang til noen du egentlig ikke kjenner så lett, ender sangen ofte opp med tomme ord og meningsløst innhold.

Videre må du tenke på melodi. I selskap er det ofte gjester fra flere generasjoner, noe som ender med at mange velger kjente og klassiske melodier som Musevisa eller Teddybjørnens vise. Disse to sangen har dog svært korte melodilinjer og er utfordrende å jobbe med. Det kan fort bli vanskelig å komme på nye utsagn til hver linje.

Det er viktig å velge en melodi som alle kan, men er det bursdagsbesøk med jevnaldrende gjester, kan det for eksempel være en idé å velge en mer moderne og kjent låt. Prøv deg gjerne frem med ulike melodier og tenk på popularitet, toneleie og antall melodilinjer. 

Start i god tid og bruk gjerne en ordbok med rim og synonymer. Kramperim fører vanligvis til en unaturlig rytme og setningsoppbygging – dette blir vanskelig for gjestene å henge med på. Hold stavelsenes trykk på riktig plass og bruk helst en vanlig ordstilling. Da virker sangen mer gjennomført og det blir lettere for gjestene å ta del i fremførelsen.

Mann som skriver tale på PC

Morsom bursdagstale til venninne

Et bursdagsselskap er ikke komplett uten en god tale. Hvis du ikke har problemer med å snakke foran andre, vil nok mange gjester sette pris på at du tar på deg oppgaven. Det behøver ikke å være vanskelig å skrive en morsom tale, men her må du tenke på utforming og innhold. 

Gode taler har som regel tre ting til felles. De har en rød tråd, de er ikke for lange og de engasjerer publikum. Igjen er det viktig å kjenne bursdagsbarnet godt, slik at du kan skrive innhold av mening og verdi. Vi skal gi deg noen tips til hvordan du former talen, men først skal vi se på fremførelse. 

Ta gjerne med deg noen stikkord eller et manus dersom du er nervøs, men skriv dem ned på papir. Mobilen blir fort en distraksjon og mange føler seg mer selvsikker med et ark i hånden. Ta pauser etter hver setning eller hvert utsagn, og les gjennom talen høyt flere ganger på forhånd. 

Hvis du slapper av og er deg selv, vil publikum også engasjere seg i talen. Innlevelse og selvtillit drar med seg gjester. Jo flere ganger du går gjennom talen på forhånd, dess mer selvsikker blir du på selve fremførelsen. Men hva bør en morsom bursdagstale inneholde? Dette skal vi se nærmere på. 

Mann som leser av tekst fra tale

Slik skriver du en morsom bursdagstale 

En rød tråd er det aller viktigste. Hva skal talen handle om? Den kan for eksempel dra frem morsomme historier om bursdagsbarnet, som belyser kjente personlighetstrekk eller minner dere har hatt sammen. Bruk litt tid på å skrive ned historier som hører sammen eller har et felles mål – alt skal bygge opp til avslutningen.

Når det gjelder innhold bør du også tenke på forsamlingen. Det er ikke alle historier som sømmer seg dersom bursdagens også feires med familie. Er det kun venner til stede? Da er tøylene friere. Men forhør deg gjerne med bursdagsbarnet i forkant, om hva som er greit og hva som går unngås.

En bursdagstale skal være morsom uten å gå på bekostning av bursdagsbarnet. Skal talen være en overraskelse? Da må du selv gjøre en vurdering. Hvis du er usikker på om noe er greit eller ikke? Da lar du det ligge for sikkerhets skyld. Talen skal tross alt, hedre, hylle og glede bursdagsbarnet.

Lengde er uhyre viktig. Ikke fortsett å snakke etter at gjestene har falt av. Prøv også å finne en tematikk eller historier som de andre gjestene kan engasjere seg i. Skal du fortelle interne vitser? Forklar historien bak til gjestene. Da er du sikret en suksessfull tale. 

Mann som skriver tale på PC

Morsomt dikt til bursdagsbarn 

Hvis sang og tale ikke er ditt tempo, kan muligens et morsomt dikt være det beste alternativet. Et dikt behøver ikke å være langt og du trenger heller ikke å lære deg hele teksten utenat. Diktet kan fremføres, rammes inn eller skrives i kortet til bursdagsbarnet. 

Selv om vi gjerne har lyst til å fremføre og si noen ord på feiringen, er det mange som ikke føler seg komfortabel foran store forsamlinger. Et bursdagsbesøk kan gjerne bestå av mennesker fra flere sirkler – barndomsvenner, studievenner, kolleger og lignende. I slike tilfeller er dikt en god redning.

Når du leser opp et dikt, er det helt greit å ha manuset foran deg. Diktet kan være kort og behøver ikke å være lengre enn noen enkle linjer. Dersom du bruker rim, trenger ikke skriveprosessen være så vanskelig heller. Synonym og rim-ordbøker kommer godt med.

Mann som ser gjennom kikkert

Gå sammen med andre gjester

Skal bursdagsbarnet ha et stort besøk? Med flere vennegjenger og mange gjester, kan det være lurt å samkjøre innslag. Forhør deg med de andre gjestene i forkant og finn ut om noen andre planlegger å lage en sang, skrive et dikt eller holde en tale. Da slipper dere å ha et selskap med fire ulike sanger og null taler.  

Det er også mulig å gå sammen om å holde taler eller lage sanger. Når flere hoder jobber sammen, kommer de beste idéene frem. Vi blir alltid inspirert av hverandre, særlig i kreative prosesser. En god sang skrives ikke på én dag. Dere må gjerne revidere teksten flere ganger og teste ut forskjellige melodier. Det lønner seg å synge mens dere skriver. 

Hvis du ønsker å gjøre oppgaven på egen hånd, er det fortsatt lurt å ta en runde med de andre inviterte. Dersom noen allerede har laget sang, kan det kanskje være bedre å satse på en morsom bursdagstale. Slik blir besøket fylt med varierte innslag, noe bursdagsbarnet og de andre gjestene også vil sette pris på.

Sliter du med å knekke sang-koden eller kanskje du har skrivesperre? Da er det mulig å få hjelp. Vi i Din Taleskriver vet hvor vanskelig det kan være å finne de rette ordene, spesielt om dette er første gangen du skal skrive tale, fremføre dikt eller lage en morsom sang.

Samarbeid om dikt

Din Taleskriver hjelper deg en morsom bursdagshilsen til venninne 

Har tiden løpt fra deg? Uansett om du planlegger å fremføre dikt, sang eller tale, bør denne være i boks god tid i forveien. Husk at du også må øve på fremførelsen og eventuelt skrive ut sangtekster til andre gjester eller dikt for å ramme inn. Om du står fast eller trenger drahjelp, kan vi i Din Taleskriver hjelpe deg. 

Vi bistår med å knekke sang-koden og kan levere en morsom bursdagshilsen på kort tid. Alt du behøver å gjøre er å gi oss noen stikkord og retningslinjer. Med dine detaljer kan vi skrive en bursdagshilsen som morer og underholder, samtidig som du får tid til å øve deg på fremførelsen.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber, og hva vi kan gjøre for deg? Da er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat. Din Taleskriver hjelper deg med å lage en morsom og minneverdig bursdagshilsen, som garantert kommer til å falle i smak.