Morsom sang til konfirmanten 

Skal du holde tale i en konfirmasjon? Har du lyst til at talen din skal skille seg ut fra resten av talene? Da kan du prøve å gjøre talen om til en morsom sang til konfirmanten! 

I en konfirmasjon er det vanlig at folk holder taler. Det kan være konfirmantens foreldre, besteforeldre, øvrig familie eller konfirmanten selv. Tenk hvor kult det hadde vært å spasere opp på podiet og fremføre talen som en morsom sang! 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan gå frem for å lage en morsom sang til konfirmanten. I tillegg vil vi gi deg et godt tips i forbindelse med fremførelsen av sangen! 

Blyant som ligger på skrå

Skriv sangen som en tale 

Begynn gjerne med å skrive sangen som en tale. Da har du fått ordene ned på papiret og vet hva du har lyst til å ha med i sangen. Det vil gjøre den videre prosessen mye enklere.  

Når ordene er på plass, kan du forsøke å finne en melodi som passer. Det kan også være en god ide å ha det i bakhodet mens du skriver talen. 

Mens du arbeider med talen, kan det være greit å ha i bakhodet at du skal fremføre den også. Derfor vil det være lurt å ikke skrive en tale som blir for vanskelig å fremføre. Velg gjerne en enkel melodi også. 

Fire personer som står i en kvadratformasjon og holder hver sin puslebrikke, klare til å sette den sammen.

Innhold til morsom sang  

Hva du inkluderer i talen, kommer litt an på hvilken relasjon du og konfirmanten har til hverandre. En skøyeraktig far vil nok trekke frem andre ting enn en stolt bestefar. Det er vanlig å fortelle om hva som har skjedd i konfirmantens liv hittil. 

Selv om det dreier seg om en morsom sang til konfirmanten, kan man også inkludere noen generelle råd om livet og årene som kommer. Lykkeønskninger på den store dagen er også vanlige å ha med.  

Ikke vær pinlig 

En ting som er spesielt viktig å tenke på, er at man som konfirmant befinner seg midt i puberteten. Det er en sårbar periode av livet. I praksis betyr det at man fort kan føle seg ille til mote.  

Hensikten med en morsom sang til konfirmanten, er jo å gjøre stas på vedkommende. Å gjøre dem flaue er dermed det motsatte av det du vil. Derfor vil det være en god ide at man aktivt prøver å unngå at konfirmanten blir pinlig berørt.  

Tre personer som ser fornøyde ut, alle med pc´er i hånden.

Motta hjelp til å skrive sang! 

Når man skal skrive en morsom sang til en konfirmant, kan det være en god ide å skrive sangen som en vanlig tale først. Da vet man nøyaktig hva man har lyst til å si. Det vil gjøre det mye enklere å finne en melodi som passer.  

Trenger du hjelp til å finne de gode formuleringene? Det kan tekstforfatterne i Din Taleskriver hjelpe deg med. Ta kontakt med oss i dag!