Morsomme råd til konfirmanten 

Noen morsomme råd til konfirmanten kan komme godt med i både taler og på kort. Det å dele noen råd med ungdommen er en vanlig tradisjon, men rådene trenger absolutt ikke å være kjedelige. Og med litt humor er det kanskje større sjanse for at rådene blir husket?  

Her deler vi noen tips og forslag med deg som ønsker noen morsomme råd til konfirmasjonstalen eller -kortet! 

5 morsomme råd du kan dele med konfirmanten 

Det finnes utallige råd man kan dele med konfirmanten, og de aller fleste er av det seriøse slaget. Dersom du ønsker at talen eller hilsenen din skal være litt uformell, kan humor være et fint virkemiddel. Men hva i alle dager kan du si?  

Her er noen råd som kan gis med glimt i øyet:  

1. Ikke spis gul snø, selv om alle andre gjør det 

2. Slapp av, det går over 

3. Aldri gjør dumme ting i offentlighet – det er kameraer overalt nå  

4. Ikke bruk alle konfirmasjonspengene på energidrikk, selv om det virker som en god idé akkurat nå 

5. Leech mye, men aldri mer enn hva du seeder (oversatt: Ta imot hva verden har å by på, men pass på å gi like mye tilbake) 

Slik skriver du morsom tekst til en konfirmant 

Enten du skal skrive en tale eller et konfirmasjonskort, vil det være rom for noen morsomme råd. Det er likevel ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å vite hva konfirmanten selv synes er morsomt.   

Om du kjenner konfirmanten godt, er dette naturligvis en stor fordel. Da vet du kanskje hva som får han eller henne til å trekke på smilebåndet? Ta gjerne utgangspunkt i konfirmantens interesser, enten det er dataspill, sminke, idrett eller noe annet.   

Ved å trekke konfirmantens interesser og hobbyer inn i rådene du gir, blir de ekstra morsomme og personlige.  

Morsomme rim til konfirmanten 

Rim er også populære å inkludere i konfirmasjonstaler, -hilsener og -sanger. Det å skrive tekst på rim kan være litt av en utfordring, men er slettes ikke umulig. Ta gjerne utgangspunkt i konfirmantens navn, hobby eller lignende, og bruk en rimordbok for å finne ord som rimer.  

Når du lager tekst på rim, kommer mye av humoren helt gratis. Sånn sett kan taler eller sang som rimer være et godt alternativ til morsomme råd. Konfirmanten blir nok glad (og muligens litt flau) uansett hva du går for. 

Råd til konfirmanten trenger ikke å være morsomme  

Klør du deg i hodet og sliter med å komme på morsomme råd til konfirmanten? I så fall kan du alltids dele noen vanlige råd. Noen ganger er det kanskje lettere å gjøre selve talen litt humoristisk. Da kan rådene fint være litt seriøse, uten at talen som helhet blir for alvorlig.  

Les gjerne våre tips for en morsom konfirmasjonstale, og finn ut hvordan du går frem. Her deler vi også noen gode tips når det kommer til lengde, og hvilke fallgruver du bør unngå.  

Motta hjelp til å skrive en tale med morsomme råd 

Nærmer konfirmasjonsdagen seg, uten at du har klart å få noen velvalgte ord ned på papiret? I så fall er det ingen grunn til panikk. Din Taleskriver har lang erfaring med konfirmasjonstaler, og inkluderer gjerne noen morsomme råd.  

Del noen stikkord om dagens hovedperson, og fortell oss hvor lang tale eller hilsen du ønsker. Vi skreddersyr talen basert på dine ønsker, slik at den blir mest mulig personlig og fin.  

Bestill din tale på 1, 2, 3!