Morsomme takk for maten taler

Morsomme takk for maten taler har nærmest blitt et fast innslag under bryllup og andre formelle selskaper. Finn ut hvordan du lykkes med denne tradisjonelle talen!

Med morsomme takk for maten taler får man mulighet til å takke vertskapet for maten, samtidig som man bidrar til å lage god stemning.

Dette er en tale som typisk avholdes etter at en rekke andre taler er unnagjort. Har du planer om å holde en takk for maten tale? Finn ut hvordan du kan gjøre den morsom!

Dame som ler etter tale

Slik lykkes du med morsomme takk for maten taler

Siden takk for maten talen som regel er den siste talen i selskapet, er det viktig at den ikke blir for lang. Mange av gjestene ønsker kanskje å strekke litt på beina etter middagen.

Hemmeligheten bak en vellykket tale etter maten, er derfor å gjøre den kort, enkel og gjerne litt humoristisk.

Dame som ler av morsom konfirmasjonstale

Hvordan være morsom?

Morsomme takk for maten taler bør helst ikke bare bestå av en rekke tilfeldige vitser. Det beste er om humoren er relatert til selskapet eller maten. 

Dersom det ble servert avanserte retter med like avanserte navn, kan du gjerne spille på at det er vanskelig å uttale rettens navn. 

Gjestene vil ofte synes det er morsomt at du stokker ordene. Det finnes også mange andre triks og knep som vil bringe frem latteren hos gjestene. Bruk gjerne mat-relaterte vitser.

Dersom du er usikker på hvordan du skal vinkle talen eller lage morsomme vitser, kan det være greit å få hjelp av en taleskriver.

Morsom takke for maten tale

Hvordan bygge opp talen?

Morsomme takk for maten taler kan med fordel innledes med en vits. Husk imidlertid at vitsen ikke trenger å bare være morsom. 

Du bør huske å takke vertskapet, de som har laget maten eller andre relevante personer. Nevn gjerne at maten smakte fortreffelig, og avslutt ved å utbringe en skål.

Mange vet hva de ønsker å si i talen, men har problemer med å strukturere den. Skriv gjerne ned stikkord, vitser og lignende, og la et tekstbyrå hjelpe deg med oppbygging av talen.

Talen bør skrives ned på en måte som gjør at den blir enkel å lese opp foran gjestene. Et litt «muntlig språk» er derfor ingen dum idé. Hyppige avsnitt gjør det også lettere å lese talen opp.

Skrive tale

Hvor lenge skal talen vare?

Hemmeligheten bak vellykkede takk for maten-taler er altså at talen holdes relativt kort. Men hvor kort er for kort, og når blir talen for lang?

Morsomme takk for maten taler kan med fordel vare mellom ett og fem minutter. Her skal det understrekes at en takk for maten tale som varer i fem minutter kanskje blir i lengste laget.

Optimalt sett varer talen din i rundt ett eller to minutter. En profesjonell taleskriver hjelper deg gjerne med å bygge opp en passelig lang tale.

Hva som er passelig lengde for akkurat din tale, kommer selvfølgelig helt an på omstendighetene, antall taler i forkant – og lignende.

tre taleholdere i konfirmasjon

Trenger du hjelp med din takketale?

Det å skrive en takketale til vertskapet i et bryllup eller lignende, kan fort by på hodebry. Morsomme takk for maten taler skal helst være korte og by på en passelig dose humor.

Dersom du er usikker på hvordan du best kan skrive en takketale, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi har lang erfaring med taleskriving, og lager taler på kort varsel.

Bestill din takketale i dag – raskt og enkelt!