Ord til konfirmanten

Trenger du noen fine ord til konfirmanten? Det å holde en konfirmasjonstale kan være vrient uten litt inspirasjon. Det samme gjelder dersom du skal skrive en liten hilsen til konfirmanten.

Enten du planlegger å holde en tale i konfirmasjonen eller skal skrive en hilsen på et kort til konfirmanten, gjelder det å finne de riktige ordene. 

Vi har her samlet en oversikt over fine, kloke og morsomme ord du kan si til konfirmanten. Det skader heller ikke å komme med noen velvalgte livsråd til ungdommen!

Bursdagstale

Fine ord til konfirmanten

De fleste husker konfirmasjonen sin, selv om det kanskje er flere tiår siden. Dette er en stor dag som markerer overgangen fra barndom til voksenlivet, og da er det på plass med noen fine ord.

De fleste konfirmanter setter pris på personlige komplimenter. Skryt gjerne av hvor dyktig, flink eller sporty konfirmanten er.

Fine ord til konfirmanten kan også baseres på hans eller hennes personlige egenskaper. Er konfirmanten omsorgsfull, ansvarlig, morsom eller snill? Ikke vær redd for å påpeke dette.

Gratulasjon

Kloke ord til konfirmanten

Enten du skal holde tale eller skrive en hilsen, er det populært å inkludere noen kloke ord til konfirmanten. 

Mange ønsker å forberede ungdommen på voksenlivet, og deler gjerne noen kloke ord i den forbindelse.

Det finnes mange eksempler på kloke ord du kan dele med ungdommen, og du kan gjerne bruke kjente sitater! 

Her er noen eksempler på temaer som kan inkluderes både i konfirmasjonstaler og på kort:

  • Fremtiden er full av muligheter

  • Oppveksten kan ha sine utfordringer

  • Tør å være deg selv

17. mai tale

Livsråd til konfirmanten

Det kan også være på sin plass å dele noen livsråd med konfirmanten. Del gjerne av dine personlige erfaringer med livet, og understrek gjerne at du tror konfirmanten vil håndtere lignende utfordringer på strak arm. 

Finn noen ord til konfirmanten som er motiverende, og som kan være greie å ha med seg på ferden inn i voksenlivet.

17. mai tale

Morsomme råd til konfirmanten

Noen synes det er morsomt å sammenligne egne ungdomsår med konfirmantens. Kanskje du kan nevne at da du var ung fantes det hverken Snapchat, Instagram eller mobiltelefoner? Og at konfirmanten nok er litt mer digitalt anlagt enn deg selv?

Dersom du har noen morsomme råd eller ord til konfirmanten, skal du ikke være redd for å dele dem. Dette vil gjøre talen mindre alvorspreget og formell.

konfirmant i bunad

Spiss din konfirmasjonstale

Dersom du ønsker å sette en ekstra spiss på konfirmasjonstalen, kan du for eksempel inkludere et rim eller dikt. 

En liten sang kan også gjøre talen mer unik og morsom. Ta gjerne utgangspunkt i en kjent sangmelodi, og lag din egen tekst. Da blir talen mer personlig.

Det er imidlertid ingenting i veien for å bruke en kjent tale eller en sang alle kan synge med på. Det viktigste er at det blir god stemning, både blant gjestene og for konfirmanten selv.

To flagg til konfirmasjon

Sliter du med å finne riktige ord til konfirmanten?

Konfirmasjonsdagen er en stor markering for de fleste ungdommer. De fleste setter derfor stor pris på en liten tale eller et kort med noen hyggelige ord. 

Det å finne de riktige ordene er imidlertid ikke alltid like enkelt. La Din Taleskriver skrive talen eller kortet for deg. Vi finner noen velvalgte ord til konfirmanten, slik at dagen blir ekstra minneverdig. Kontakt oss i dag for mer informasjon!