Råd til konfirmant  

Det å komme med noen råd til konfirmanten er en sikker vinner både i taler og skriftlige hilsener. Fra vise livsråd og tips for voksenlivet, til morsomme råd med glimt i øyet – mulighetene er mange! Mange sliter imidlertid med å komme frem til konkrete råd.  

Her er noen tips som kan være til hjelp! 

Hva sier man til en konfirmant? 

Det finnes mange gode råd man kan gi til en konfirmant. Nøyaktig hva slags råd du bør gi, avhenger nok av konfirmantens personlighet og ditt forhold til hen. Her gjelder det å bare bruke magefølelsen, og tenke over hvilke råd som føles naturlige for deg å gi.  

Rådene du kan dele er gjerne enten av den morsomme, kloke eller motiverende sorten. La oss se nærmere på noen forslag! 

Inspirerende og motiverende råd 

Motiverende og inspirerende råd passer i de fleste situasjoner, og kanskje særlig i konfirmasjonen! Du snakker til et ungt menneske som kanskje står foran mange muligheter, enten det er snakk om utdanning, jobb eller andre ting. Motiver hen til å nå målene sine!  

Konfirmanten må ofte lære på egen hånd, men det er alltid fint å få noen gode råd.  Det man ønsker er jo å forberede ungdommen på det som kommer, uten å gjøre at de mister motet.  

Kanskje konfirmanten er en veldig aktiv fotballspiller og drømmer om å spille i Champions League? Da kan du gi noen råd eller si noen ord om hvorfor man aldri må gi opp drømmene sine, og tørre å satse!  

Del gjerne noen inspirerende ord, om hvordan han eller hun må stole på seg selv, være seg selv og gå etter drømmene sine. Ja, eller at konfirmanten får til alt han eller hun bestemmer seg for!  

Kloke ord 

Kloke råd er også en sikker vinner i konfirmasjonstalen. De kloke ordene man sier kan enten være generelle, eller basere seg mer på personlige egenskaper. Dersom du vet noe konfirmantens egenskaper eller interesser, kan du jo med fordel tilpasse rådene deretter.   

Du kan også dele livsvisdom. Er det noe du vet i dag, som du skulle ønske at du visse da du var på konfirmantens alder? Det kan handle om kjærlighet, venner, skole eller helt andre ting.  

Morsomme råd 

Ikke vær redd for å bruke litt humor i konfirmasjonstalen. Det finnes mange morsomme råd man kan gi til en konfirmant. Kanskje du kan gi noen råd for voksenlivert basert på egne erfaringer? Ja, som at konfirmanten alltid må huske å legge ned doringen – ellers vanker det kjeft fra samboeren!  

Et annet morsomt råd kan være at konfirmanten ikke må ta livet så seriøst – det er tross alt ingen som kommer ut i live! Eller «går det ikke bra, så går det i det minste over».  

Del mer enn bare gode råd med konfirmanten 

Når du skal skrive en konfirmasjonstale eller et kort, er det alltid rom for noen gode råd. Men inkluder gjerne litt annet innhold, også. Dette bidrar til at talen blir variert og god.  

Husk – det er konfirmanten sin dag! Ikke nøl med å legge på noen komplimenter, uansett om det er på konfirmasjonskortet eller i en tale. Det er konfirmanten som er stjernen, og alle blir glade for litt skryt. Nevn gjerne de beste egenskapene tenåringen deres besitter.  

Er konfirmanten snill, omtenksom, skoleflink, intelligent eller morsom? Få det med i talen! Målet ditt er naturligvis at konfirmanten skal føle seg bra, eller få mer selvtillit.  

Motta hjelp med din konfirmasjonstale 

Det kan være vanskelig å finne de riktige ordene når man skal skrive en konfirmasjonstale. Trenger du litt hjelp? Din Taleskriver har lang erfaring med konfirmasjonstaler, og inkluderer gjerne noen gode råd til konfirmanten.  

Vi hjelper deg med å finne de velvalgte ordene du leter etter, og sørger for at talen tilpasses dagens hovedperson basert på stikkordene du gir oss.  

Kontakt oss i dag for mer informasjon!