Sitat til konfirmanten 

Er du på leting etter det perfekte sitatet til konfirmanten? Enten det er snakk om et brev eller en tale, kan sitater være et inspirerende tilskudd til øvrige ord! Det finnes imidlertid mange visdomsord å velge mellom. Trenger du litt inspirasjon, bør du lese videre.  

Finn et sitat du kan dele med konfirmanten blant forslagene vi her skal dele! 

Idéer til sitater du kan dele med konfirmanten 

Et sitat til konfirmanten handler typisk om det å vokse opp, eller visdomsord for voksenlivet som venter. Konfirmanten er ofte i en svært spennende del av livet. Velg derfor gjerne et sitat som handler om det å ta fatt på ungdomslivet og etter hvert voksenlivet.  

Her kommer noen sitater som er fulle av inspirasjon og mening:  

 • «Nyt de små tingene, for en dag vil du kanskje se tilbake og oppdage at det var de som var de store» (Robert Brault) 
 • «De folka som er gale nok til å tro at de kan forandre verden, er de som gjør det» (Steve Jobs) 
 • «Husk at før du kan bli fantastisk, må du først bli god. Før du blir god, må du være dårlig. Men før du i det hele tatt kan være dårlig, må du først forsøke» (A. Williams) 
 • «Lær av i går, lev for i dag, håp for i morgen» (Albert Einstein) 
 • «Den som tar livet bokstavelig, kan lett sette seg fast i alfabetet» (Gunnar Gjengset) 
 • «Jo mer jeg tenker på det, jo klarere ser jeg at livet ganske enkelt er til for å leves» (Johann Wolfgang von Goethe) 
 • «Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs» (Søren Kierkegaard) 
 • «Alt er mulig. Det umulige tar bare litt lenger tid.» (Dan Brown) 
 • «Det er omveiene, forsinkelsene og sidesporene som beriker ens liv» (Nils Kjær) 
 • «Du kan ikke svømme mot nye horisonter før du har mot til å miste kysten av syne» (William Faulkner) 
 • «Det viktigste er ikke de store tankene som andre har tenkt, men de små tankene du tenker selv» (Haruki Murakami) 
 • «Med tre ord kan jeg summere opp alt jeg har lært om livet: Det går videre» (Robert Frost)  

Alle disse sitatene gir pågangsmot og inspirasjon til å ta fatt på det neste steget. Noen av dem oppfordrer til å være takknemlig. Velg det sitatet du mener passer best å dele med konfirmasjonens hovedperson! 

La deg inspirere av sitater til konfirmanten 

Konfirmasjonsdagen er en dag for litt ekstra betenkning. Man ser tilbake på tiden som har gått, og takker for den – før man ser fremover. Det er få situasjoner der det passer bedre å si noen kloke ord, enn nå. Hent gjerne inspirasjon fra andres sitater, og lag dine egne visdomsord.  

Ved å se hen til visdomsord og sitater kan du få mye inspirasjon i din egen dikt- eller taleskriving. Dette kan du også benytte for å gi konfirmasjonskortet litt ekstra mening. Kommer du ikke på noe, er det selvfølgelig innafor å vise til kjente sitater! 

Bruk sitat til konfirmanten i taler og brev 

Det som er så fint med sitater, er at de passer like godt inn i taler som i brev. Legg gjerne sitatet inn mellom øvrig tekst, slik at det flettes inn på en naturlig måte. Har du for eksempel snakket om overgangen fra barn til voksen, passer det fint med et sitat som omhandler temaet.  

Foruten korte sitater til konfirmanten, kan du også inkludere sangtekster, dikt eller lignende. Uansett hva du bestemmer deg for, blir nok resultatet bra!  

Motta hjelp med å skrive en tale med sitater til konfirmanten 

Selv med mange gode sitater foran seg, kan det være vanskelig å utarbeide en god og helhetlig konfirmasjonstale. Du ønsker sannsynligvis at talen skal ha en rød tråd, samtidig som den er personlig og fin.  

Dersom du trenger hjelp til å skrive en tale eller et dikt, eller bare vil ha litt hjelp med å skrive et konfirmasjonskort – kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi har lang erfaring med konfirmasjonstaler, og sørger for at talen blir tilpasset konfirmanten din. 

Send oss dine stikkord om hovedpersonen, og fortell oss om du ønsker et unikt dikt, sitater eller lignende. Vi skreddersyr en personlig og minnerik tale for deg!