Takk for maten tale | Morsom tale

Er din takk for maten tale morsom, vil den sørge for at det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet. Finn ut hvordan du kan lage en morsom tale til vertskapet, her!

En takk for maten tale er ofte én av flere taler som avholdes i bryllup og ved andre høytidelige anledninger. Talen er ofte sist ut, og holdes etter at maten er spist.

Formålet med en takk for maten tale er å gi skryt og anerkjennelse til vertskapet og dem som har laget maten.

Mange liker å gjøre en takk for maten tale morsom, da dette sørger for ekstra god stemning rundt matbordet. Vi skal nå se på hvordan du kan lykkes med talen.

Dame som holder takk for maten tale

Hvordan gjøre en takk for maten tale morsom?

Det er vanlig at en takk for maten tale inneholder humoristiske elementer. Dette kan for eksempel være en morsom bemerkning om maten eller kokken, eller en vits.

Du kan også gjøre en takk for maten tale morsom ved å snuble i ordene når du skal uttale rettens navn. Kanskje du har blitt servert noen fancy retter med eksotiske navn?

Dersom du synes det er vanskelig å gjøre din takk for maten tale morsom, kan en profesjonell taleskriver hjelpe deg. Få en ferdigskrevet tale med morsomme elementer.

Datamaskin som skriver tale

Slik bygger du opp en morsom tale

Du kan gjerne innlede talen din med en liten vits eller morsom bemerkning. Husk imidlertid på at talen ofte blir morsommere dersom du gradvis bygger den opp mot det morsomme poenget.

Det å lage en morsom tale kan være en utfordring. Du bør bruke humor som treffer bredt, og du bør ikke være for intern. Husk at alle rundt bordet skal kunne humre av talen.

Du trenger ikke å ramse opp alt dere har spist. Det er likevel en fordel om vitsene og morsomhetene i talen er relatert til mat. 

Fokuser gjerne på å gjøre din takk for maten tale morsom, men det holder som regel med et par morsomheter. Husk at talen hovedsakelig er ment å takke vertskapet for maten.

Blyant som ligger på skrå

Lengde på takk for maten tale

En takk for maten tale bør være morsom og kort. Dette er tross alt en av de siste talene i bryllupet (eller andre festlige sammenkomster), så gjestene har begrenset med tålmodighet.

Det er greit å holde talen relativt kort, og i hvert fall kortere enn fem minutter. Et minutt eller to er som regel passelig lengde for en takk for maten tale.

Mann med kappe

Trenger du hjelp med talen din?

Ønsker du hjelp med å gjøre din takk for maten tale morsom, kort og engasjerende? Da kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi har erfaring med taleskriving, og lager taler for både private og bedrifter.

Vi kan lage en takk for maten tale som sørger for god stemning og latter rundt bordet. Samtidig passer vi på at vertskapet får den anerkjennelsen de fortjener.

Vi kan også hjelpe deg med andre taler til bryllup og lignende sammenkomster. Trenger du kanskje hjelp med en tale til brudeparet eller lignende?

Bestill din tale ved å klikke nedenfor!