Tale fra brudgom

En tale fra brudgom til brud er blant de viktigste talene på den store dagen. Hvordan skrive brudgommens tale, og få en tale som er passelig lang, romantisk og morsom?

Bryllupet ditt er kanskje den største dagen i livet ditt, og en dag du vil huske for alltid. Så hvorfor ikke markere den med noen minneverdige taler?

En tale brudgom holder til sin brud bør være morsom, romantisk og sjarmerende. Brudgommen kan også tale til gjestene, forlovere og svigerforeldre.

Det er ofte store forventninger til brudgommens tale, noe som kan gjøre selv den mest erfarne taler nervøs. Med noen enkle knep kan du imidlertid sørge for at talen blir perfekt!

Penn skriver tale fra brudgom

Hva er passelig lengde på brudgommens tale? 

Et tips til deg som vil lykkes med tale fra brudgom til brud, gjester eller andre, er å holde talen passelig lang. En lang tale blir fort trettende å lytte til.

En tale brudgom holder til sin brud kan med fordel vare i et par minutter, men helst ikke mye mer enn fem minutter. 

Dersom du har skrevet en tale, kan du gjerne lese den høyt for deg selv før den presenteres. Da kan du ta tiden og sjekke at den ikke er verken for lang eller for kort.

Mann på datamaskin skriver tale fra brudgom

Innhold i tale fra brudgom til brud

En tale brudgom skal rette direkte mot sin brud, bør være både unik, minneverdig og passelig romantisk. 

Det er lov å snakke litt om følelser og kjærlighet i brudgommens tale. Husk at talen først og fremst skal være en kjærlighetserklæring til bruden.

Synes du det er flaut å komme med offentlige kjærlighetserklæringer? Da kan du «jukse» med et romantisk dikt, sangtekst, sitater eller lignende.

Det er også lurt å bruke litt humor. Nevn gjerne noen «irriterende» eller morsomme egenskaper ved din utvalgte. Her er noen tips til tale fra brudgom til brud:

  • Våg å være romantisk og fortelle om følelsene dine (til nøden kan du ta med et romantisk dikt skrevet av noen andre)
  • Vær morsom
  • Husk å takke forlovere, gjester og svigerforeldre
  • Utbring brudens skål
Mann og kvinne i bryllupsdans

Hvordan komme i gang?

En tale brudgom lager til sin brud kan være vanskelig å skrive. Du vil tross alt at talen skal bli best mulig på den store dagen. 

Dersom du har skrivesperre er du langt fra alene. Vi anbefaler deg å starte med å skrive en disposisjon. Lag en oversikt over hva du ønsker å ha med i talen, og utvid punktene gradvis.

Med en disposisjon vil din tale fra brudgom til brud bli mer sammenhengende. Det er viktig å ha en rød tråd i talen, slik at den ikke føles rotete og oppramsende.

Taleboble med penn skriver tale fra brudgom

Få hjelp av en taleskriver

En tale brudgom skal avholde under bryllupet er blant dagens viktigste taler. Brudgommens tale rettes gjerne direkte mot bruden, men også mot svigerforeldre og andre gjester.

Det å lage en perfekt tale fra brudgom til brud og andre gjester kan være utfordrende. Talen skal ha en spesifikk lengde, og bør helst være morsom og litt romantisk.

Står du fast med talen din? Ikke fortvil. Din Taleskriver kan hjelpe deg med å komme over kneiken. Vi skriver taler for både private og bedrifter, og sørger for at den blir minneverdig.

Vi tar utgangspunkt i dine ønsker, og skriver en tale til deg som er personlig. Ingen vil ane at du ikke har skrevet den selv. Bestill talen din nedenfor!