Tale til bruden fra far

Tradisjonelt sett fremføres mange taler i et bryllup. Det er imidlertid få taler det rettes like store forventninger til som en tale til bruden fra far. Finn ut hvordan talen blir vellykket!

En tale til bruden fra far er et fint innslag i ethvert bryllup. Har du en datter som skal gifte seg? Da bør du planlegge bryllupstalen din i god tid før den store dagen.

Det å skrive en bryllupstale kan være utfordrende. Kanskje du er usikker på hvordan talen skal struktureres, eller mangler inspirasjon?

Vi skal nå gi deg noen gode tips til hvordan man lykkes med en tale til bruden fra far (eller mor)!

Penn skriver tale

Innhold i tale til bruden fra far

En tale til bruden fra far har ikke et fast oppsett som må følges slavisk. Det er helt greit å lage en kreativ tale dersom du ønsker det.

Det er likevel noe innhold du bør sørge for å inkludere i talen din. Her er noen tips til oppbygning av og innhold i tale til bruden fra far:

  • Kjære datter, kjære gjester
  • Velkommen til dere alle
  • Noen ord om at det er en stor dag
  • Noen ord om din datter som barn. Hvordan var hun i oppveksten? Nevn noen gode egenskaper.
  • Si deretter noen ord til brudeparet som enhet. Hvorfor tror du de passer så godt sammen?
  • Noen ord om ekteskapet
  • Gratulerer til brudeparet 
Mann som skriver tale på datamaskin

Lengde på bryllupstale fra far

En tale fra far til bruden kan gjerne vare i mellom ett og fem minutter. Det er viktig at talen ikke blir altfor lang, men den skal heller ikke være for kort.

Det viktigste er selvfølgelig at du får sagt det du har på hjertet. Du kan imidlertid kutte ned på lange historier, og forsøke å trekke frem essensen i dem.

Taleboble med penn som skrive tale

Hvordan holde tale?

Det å holde tale er sannsynligvis ikke noe du gjør hver dag. For å lykkes med en tale til bruden fra far, er det blant annet viktig å snakke i et passelig tempo.

Mange snakker veldig fort når de skal holde tale. Dette kan kanskje skyldes nervøsitet eller andre ting. Forsøk å puste med magen, og snakk tydelig og passelig høyt.

Husk at de som sitter lengst unna deg også skal høre talen. Det er også lurt å ha noen sekunders pause etter et morsomt poeng, slik at publikum finner rom for å le.

Bryllupsdans med mann og dame

Hvordan skrive tale til datter?

Det å skrive tale til bruden fra far kan være utfordrende. Du har kanskje mange fine historier og minner fra din datters oppvekst, men er usikker på hvordan dette skal presenteres i talen.

En taleskriver kan hjelpe deg med å lage en god tale basert på informasjonen du deler. Da

Bokser med dialog

Når skal brudens far holde tale?

Som brudens far er du den første som skal holde tale i bryllupet. Etter at bryllupets toastmaster eller vert har ønsket gjestene velkomne, er det tid for å spise forrett.

Etter at forretten er spist, er det tid for å holde tale til bruden fra far. Din tale presenteres altså etter forretten, men før hovedretten.

Tekstboble med penn som skriver tale

Få skrivehjelp med din tale

En tale til bruden fra far er et fint innslag i bryllupet. Dersom du er usikker på hvordan du skal lage en god bryllupstale, kan Din Taleskriver hjelpe deg.

Vi har erfaring med å skrive taler til en rekke ulike anledninger, inkludert bryllup, konfirmasjoner og andre store feiringer.

Gi oss noen stikkord om bruden og brudgommen, og kanskje et par fine historier fra oppveksten hennes. Vi lager så en unik og skreddersydd bryllupstale du kan presentere.

Bestill din bryllupstale ved å klikke nedenfor!