Tale til bruden fra forlover

Skal du være forlover til brud eller brudgom i et bryllup? Da ønsker du kanskje å skrive en rørende eller morsom tale. Finn ut hvordan tale til bruden fra forlover blir vellykket!

Bryllupet består ofte av mange rørende og morsomme taler. Tale til bruden fra forlover er intet unntak. 

Dette er en tale som tradisjonelt avholdes av deg som er forlover til bruden. Ofte knyttes det mye spenning og forventninger til nettopp forlovertalen.

Det å skrive en tale til bruden fra forlover kan kanskje virke som en umulig oppgave. Du har kanskje mange positive ting å si om bruden, men hvordan lage en tale av det?

Taleboble med penn skriver tale til brud

Oppbygning på tale til bruden fra forlover

Bryllupets forlovertaler har ikke et fast oppsett som følges. Talen inneholder likevel noen tradisjonelle elementer som kan være greie å inkludere. 

  • Presenter deg selv for bryllupsgjestene (hvor lenge har du kjent bruden, hvordan kjenner du bruden…)
  • Takk for æren av å bli valgt som forlover
  • Si litt om hva du og bruden har til felles
  • Fortell om hvem bruden er for deg. Hvordan er hun som person?
  • Inkluder noen velvalgte ord om brudens valg av partner
  • Tal gjerne noen ord direkte til partneren
  • Takk bruden for det gode vennskapet
  • Skål for det ferske brudeparet og del lykkeønskninger
Forlover holder tale til brud

Morsom forlovertale til bruden

En tale til bruden fra forlover trenger slettes ikke å være anonym. Du kan med fordel inkludere noen morsomme historier om deg og brudens vennskap. 

Fortell for eksempel om eventyr dere har hatt sammen, studietiden eller lignende. Dette vil mest sannsynlig de andre gjestene synes er interessant å høre om.

Det kan være morsomt å inkludere noen flauser dere har hatt sammen, men unngå de mest pinlige fortellingene.

Bryllupsdans med mann og dame

Tale til bruden fra forlover med rim, dikt eller sang

En tale til bruden fra forlover kan gjerne inneholde sitater, sangtekster, dikt eller rim. Dette er elementer som bidrar til å løfte talen din og gjøre den mer unik.

Det finnes mange søte, romantiske og morsomme dikt eller rim du kan dele. Dersom du er usikker på hvordan du skal sette sammen talen, kan en taleskriver hjelpe deg.

Mann på datamaskin skriver Forlover holder tale til brud

Lengde på forlovertale

Som forlover er du kanskje nysgjerrig på hvor lenge talen din bør vare. Husk at det ofte er mange taler som skal fremføres i et bryllup, så det kan være lurt å begrense lengden.

Dersom tale til bruden fra forlover blir for lang, er det fort gjort at gjestene blir rastløse eller trøtte. Du kan gjerne begrense talen din til å vare i mellom ett og fem minutter.

Skriv gjerne talen først, og les deretter gjennom den mens du bruker stoppeklokke. Finn ut hvor lang tid det tar å fremføre talen, og foreta eventuelle justeringer.

Penn skriver tale til brud

Trenger du hjelp fra en taleskriver?

En tale til bruden fra forlover bør være passelig lang, samtidig som den gjerne kan være litt morsom og sjarmerende. 

Du har kanskje mange hyggelige historier og lovord om bruden. Likevel kan det være vanskelig å bygge en tale. Dette kan en taleskriver gjøre for deg.

Send inn noen stikkord om bruden og deres vennskap til Din Taleskriver. Vi vil deretter lage en ferdigskrevet forlovertale som vil være akkurat passe rørende og morsom.

Bestill tale til bruden fra forlover nedenfor!