Tale til brudeparet

Ønsker du å holde en tale til både brud og brudgom under bryllupet? Da trenger du en morsom og minneverdig tale. Finn ut hvordan du lykkes med din tale til brudeparet.

En tale til brudeparet rettes mot både brud og brudgom som par. Dette er gjerne en tale som avholdes av brudeparets foreldre, søsken eller venner.

Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan lykkes med din tale til brudeparet. Finn ut hvordan talen bør bygges opp, hvor lang den bør være og annen nyttig informasjon.

Penn skriver tale til brudeparet

Taletips for bryllup: Lag disposisjon

For at din tale til brudeparet skal bli best mulig, kan det være smart å lage en disposisjon for talen. Lag en grov skisse av hvordan den endelige talen skal se ut.

Så snart du har disposisjonen klar, kan du begynne å bygge på denne. Her er et tips til disposisjon for deg som skal holde tale til brudeparet:

  • Start talen ved å si noe til brudeparet som enhet
  • Si noen ord til den ene
  • Si noen ord til den andre
  • Snakk til paret
  • Lykkeønskninger til paret
Mann på datamaskin som skriver tale til brudeparet

Bryllupstale med humor

En tale til brudeparet kan gjerne inneholde noen humoristiske elementer. Du kan for eksempel inkludere noen morsomme historier om brudeparet.

Kanskje du har hatt en morsom eller minneverdig opplevelse med brudeparet? Da kan du gjerne inkludere denne i talen.

Husk likevel at humoren ikke bør være for intern, slik at alle gjestene kan få glede av talen din. 

Tale til brudeparet

Kreativ tale til bryllup

En tale til brudeparet kan gjerne krydres med noen morsomme eller romantiske dikt, sanger eller sitater. Dette bidrar til at talen din blir mer kreativ og unik!

Det finnes mange gode eksempler på sitater og dikt du kan ha med i en bryllupstale. Et tekstbyrå kan hjelpe deg om du er usikker på hva som passer til en bryllupstale.

Mann og kvinne i bryllupsdans

Ferdige taler eller skreddersydde taler?

Dersom du skal i bryllup og har fått i oppdrag å holde en tale, er det fort gjort å få skrivesperre eller mangle inspirasjon.

Det kan kanskje friste å bare finne en ferdigskrevet tale på nett, og presentere denne. Dette er ikke nødvendigvis så lurt, da talen fort kan virke generell og upersonlig.

Du kan eventuelt få hjelp av et tekstbyrå til å skrive en skreddersydd tale til brudeparet. Gjestene og brudeparet vil tro at det er du selv som har skrevet talen.

Bokser med dialog

Lengde på tale til brudeparet

En tale til brudeparet er som regel én av mange taler som avholdes i bryllupet. Derfor vil gjestene ofte ha begrenset med tålmodighet. Sørg derfor for å holde talen relativt kort!

Bryllupstaler trenger stort sett ikke å vare i mer enn ett til fem minutter. En tale med varighet lengre enn dette, kan fort bli slitsom å høre på.

Penn over papir

Bestill en unik bryllupstale

Det å lage en tale til brudeparet kan føles som en skremmende oppgave. Talen skal være morsom, gjerne litt romantisk, unik og ikke for lang.

Det er mye å huske på om du skal lykkes med bryllupstalen. Dersom du er usikker på hvordan du skal gå frem, kan du få hjelp av en taleskriver.

Din Taleskriver leverer skreddersydde taler til ditt formål. Vi kan skrive en tale til brudeparet som er både personlig, morsom og minneverdig.

Bestill din tale ved å klikke nedenfor. Vi leverer den ferdige talen i løpet av kort tid!