Tale til brudgom fra foreldre

Tradisjon tro skal foreldre av brudgommen holde en tale i bryllupet. Finn ut hvordan en tale til brudgom fra foreldre blir passe humoristisk og rørende, samt minneverdig. 

Som brudgommens far eller mor er det vanlig å holde en tale på den store dagen. Det er ofte store forventninger til nettopp denne talen, noe som kan gi ekstra prestasjonsangst.

Med noen enkle triks kan du sørge for at tale til brudgom fra foreldre blir vellykket. Det viktigste er at talens innhold er passelig morsomt og rørende, og at talen ikke er for lang.

Politiker taler bak podium.

Bryllupstale med humor 

En tale til brudgom fra foreldre kan gjerne inneholde noen humoristiske elementer. Det finnes mange måter å gjøre talen ekstra morsom på.

Som brudgommens far eller mor har du garantert noen morsomme historier på lur. Fortell for eksempel om morsomme ting brudgommen sa eller gjorde som barn.

Chatteboble med blyant.

Kreativ tale i bryllup

Du kan gjøre en tale til brudgom fra foreldre ekstra kreativ ved å lage talen på rim. Ellers er det mange som liker å inkludere noen sjarmerende og morsomme dikt eller sangtekster i talen.

En tale til brudgom fra foreldre kan også gjøres mer unik om den presenteres i form av en sang. Dette er kanskje ikke for alle, men vil definitivt gjøre talen ekstra minneverdig og kreativ.

PC med blyant og papir.

Oppsett på tale til brudgom fra foreldre

Det er ikke noe spesifikt oppsett på tale til brudgom til foreldre som følges. Det betyr at du som brudgommens far eller mor står nokså fritt til å skrive talen slik du selv ønsker.

Det er likevel visse ting du med fordel kan inkludere i talen. Du bør for eksempel inkludere bruden i talen også, slik at hun ikke utelates helt. 

Snakk gjerne til brudgommen innledningsvis, og gå deretter over til å snakke til brudeparet som helhet.

  • Innled talen med noen ord om at dette er en stor dag
  • Si litt om brudgommens oppvekst
  • Hvilke egenskaper har brudgommen?
  • Si noen ord om brudgommen og bruden. Får de frem det beste i hverandre? Er de som skapt for hverandre?
  • Si noen ord om ekteskapet og hva brudeparet har i vente. Her har du mulighet til å gjøre talen litt morsom. Fortell gjerne litt humoristisk om utfordringer paret kan vente seg.
  • Del lykkeønskninger
  • Skål for brudeparet
Datamaskin og en notatbok

Ferdig bryllupstale

Mange opplever at de står litt fast når en tale skal skrives. Dette gjelder også tale til brudgom fra foreldre. Det er fort gjort å få skrivesperre eller mangle inspirasjon.

Det er også mange som vet hva de ønsker å si, men som synes det er vanskelig å lage en velstrukturert tale. Helst bør talen ha en rød tråd, og avsnittene bør ha en viss sammenheng.

Dersom du opplever å stå fast, kan det være greit å bestille en ferdig bryllupstale på nett. En taleskriver kan lage en unik og morsom tale til brudgom fra foreldre.

Du finner også gratis taler på nett. Husk imidlertid at disse talene er av varierende kvalitet, og at de ikke blir like personlige. En unik tale fra en taleskriver sikrer høy kvalitet.

En hånd som viser frem en politisk tale

Bestill din bryllupstale i dag 

Som brudgommens mor eller far ønsker du kanskje å si noen ord på den store dagen. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å skrive en tale på egen hånd.

Din Taleskriver har taleskrivere som skriver taler for andre. Gi oss noen stikkord om brudgommen, og la oss lage en personlig, morsom og unik tale.

Du kan enkelt bestille din bryllupstale nedenfor!