Tale til bryllup fra søsken 

Har du en bror eller søster som skal gifte seg? Da planlegger du kanskje å holde en aldri så liten tale! Men hvordan skal egentlig en tale til et søskens bryllup bygges opp? Og hva bør den inneholde?   

Dersom du er usikker, har vi noen gode tips som kan komme til nytte! 

Oppbygning av tale til søskens bryllup 

Det er i prinsippet ingen konkrete regler for hvordan en tale til brud eller brudgom skal utformes. Likevel er det vanlig at talen følger et visst oppsett, slik at den blir ryddig og meningsfull.   

Her er et forslag til hvordan talen kan bygges opp: 

 

  • Noen innledende ord til brudeparet 
  • Litt om oppveksten deres og hva slags relasjon dere hadde 
  • En morsom historie eller to om din bror eller søster som barn 
  • Hva betyr din bror/søster for deg i dag? 
  • Et par ord til bror/søsters ektefelle 
  • Lykkeønskninger 

Hva skal en bryllupstale til søsken inneholde? 

Akkurat når det kommer til bryllupstaler fra søsken, kan du gjerne bruke litt humor. En morsom og litt rørende tale er en sikker vinner. Samtidig er det helt greit at talen tilpasses relasjonen deres. Noen søsken har et nært forhold, andre ikke.  

Enten det er en yngre eller eldre bror eller søster som skal gifte seg, har du sikkert mange barndomsminner med vedkommende. Bruk gjerne disse minnene som et utgangspunkt når du skal skrive talen din.   

Dersom dere vokste opp sammen, kan du kanskje si litt om deres felles oppvekst, skolegang, fritidsaktiviteter eller lignende. Kranglet dere om klær eller leker? Eller hang dere kanskje sammen som erteris? 

Eksempel på tale til lillesøsters bryllup 

Hvis du har en lillesøster som skal gifte seg, kan du som storebror eller -søster fortelle litt om hvordan det var å få småsøsken. Som liten synes du kanskje at lillesøster fikk litt for mye oppmerksomhet, eller var plagsom? Eller var du bare stolt, og passet godt på henne?  

Deretter kan du si noen ord om hvordan relasjonen eventuelt endret seg etter hvert som dere vokste opp. Kanskje den irriterende lillesøsteren plutselig ble en god venn eller støttespiller?   

Det finnes mange måter å vinkle talen på. Husk også på å si noen ord til lillesøsters ektefelle, og del noen lykkeønskninger for fremtiden. 

Er det vanlig at søsken holder tale i bryllup? 

Det er nokså vanlig at søsken avholder en tale i bryllup, og mange synes dette er en fin gest. Husk imidlertid på rekkefølgen av talene. Det er vanlig skikk at de «viktigste» talene holdes først. Vent derfor med talen din til brud, brudgom og eventuelle foreldre har talt.  

Deretter følger taler fra eventuelle besteforeldre og søsken, før venner, kolleger og andre holder sine taler. Dette kan dere med fordel avtale dere imellom før den store dagen. Etter middag er det gjerne vanlig med en takk for maten tale i bryllup. 

Motta hjelp med tale til søsken sitt bryllup 

Synes du det er vanskelig å skrive bryllupstale til en bror eller søster som skal gifte seg? Mange sliter med å få god struktur og sammenheng i talen. Da er det godt å vite at det finnes hjelp å få.  

Send oss dine notater, og la oss formulere en tale som virkelig sitter. Din Taleskriver har lang erfaring med bryllupstaler til søsken. Vi sørger for at resultatet blir personlig og fengende!