Tale til kollega som slutter 

Har du fått vite at en kollega ikke kommer tilbake til kontoret etter sommerferien? Da vil det være veldig hyggelig å gjøre stas på personen på en eller annen måte. Kanskje skal du holde en tale til kollegaen som slutter?  

Å finne en passende anledning til å holde tale til kollegaen som slutter, er ikke lett i en travel arbeidshverdag. Hvis bedriften arrangerer sommerfest, kan du kanskje høre med sjefen om du kan si noen ord til vedkommende på festen. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan skrive tale til en kollega som skal slutte. 

Blyant som ligger på skrå

Innhold i tale til kollega som slutter  

Om du og vedkommende har kommet godt overens, vil du nok ikke ha store vanskeligheter med å finne ideer til hva du skal si. Kanskje du kan fortelle om kvelder hvor dere har jobbet overtid sammen, eller om en spesifikk jobbreise hvor dere hadde mye moro? 

«Jeg hadde ikke overlevd alle de overtidskveldene hvis det ikke var for deg!» 

«Vi hadde det veldig moro på jobbreisen til Madrid, også mye som ikke passer seg å nevne her.» 

Det er imidlertid ikke sikkert at du har hatt det beste forholdet til kollegaen som slutter. Hvis personen har vært “fast inventar” på kontoret, vil det være trist likevel. Kanskje har vedkommende kokt en eksepsjonell god kaffe hver morgen siden du begynte der, som du kommer til å savne? Da kan du jo nevne det! 

«Jeg vet allerede nå at jeg gruer meg til høstmorgenene på kontoret, ettersom jeg ikke får starte dagen med den nydelige kaffen din!» 

I tillegg til en god historie eller to, er det viktig å huske hensikten med talen. Det er å markere slutten på arbeidsforholdet og takke kollegaen for tiden som vedkommende har brukt i bedriften. 

Mann som holder en plakat, det er en stor rød firkant som han holder med begge hender

Lengden på talen 

I teorien finnes det ingen begrensninger på hvor lang en tale til en kollega som slutter skal være. Det er derimot viktig å ha i bakhodet i hvilken situasjon du skal holde talen. 

En tale til kollega som slutter trenger ikke være så lang. Hvis talen din skal fremføres på en sommerfest, er stemningen lett og ledig. Da passer ikke en 5-siders lang tale så godt inn. Men du kan fint tale i et par minutter, uten at det er noe feil ved det.  

Selv om du i teorien bestemmer lengden på talen, kan det være lurt å ikke dra det ut mer enn nødvendig. Det blir ikke en mindre hyggelig gest om du formulerer deg på en kort og konsis måte. 

Tre personer som ser fornøyde ut, alle med pc´er i hånden.

Få hjelp til tale til kollega som slutter! 

Har du en kollega som skal slutte som du ønsker å gjøre litt stas på ved å skrive en tale? Det er først og fremst en veldig hyggelig tanke! 

Du synes kanskje samtidig at det er litt vanskelig å komme i gang med en slik tale? Det skjønner vi veldig godt. Vi i Din Taleskriver kan hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i dag, så kommer vi frem til en løsning sammen!