Tale til konfirmanten fra fadder

En tale til konfirmanten fra fadder er et vanlig innslag i enhver konfirmasjon. Men hvordan kan du lykkes med en konfirmasjonstale? Vi forklarer deg hva du bør unngå!

Som fadder til konfirmanten har du kanskje et nært forhold til konfirmasjonens æresgjest. Det å skrive en tale, kan imidlertid føles utfordrende.

Etter å ha fulgt med på konfirmantens oppvekst, har du sikkert mange morsomme historier som kan tas med i talen. Er du heldig, vet du også hva som får konfirmanten til å le.

En tale til konfirmanten fra fadder kan gjerne inneholde noen morsomme historier. Dette bidrar til god stemning. Men det er enkelte fallgruver du bør unngå.

17. mai tale

Ikke gjør talen pinlig for konfirmanten

Konfirmanter er som regel tidlig i tenårene, en periode der det meste kan føles pinlig eller teit. 

Det kan derfor være greit å droppe de flaueste historiene du har om konfirmanten, selv om de i utgangspunktet er morsomme.

Det viktigste er at du får konfirmanten til å føle seg bra eller trekke på smilebåndet. Fortell gjerne om morsomme episoder dere har opplevd sammen.

Du kan med andre ord fint ta med noen morsomme historier, men utelat helst dem som får konfirmanten til å ville gjemme seg under bordet.

Tale til konfirmant fra fadder

Tenk utenfor boksen

Den tradisjonelle konfirmasjonstalen er gjerne en oppramsing av konfirmantens liv. En tale til konfirmanten fra fadder kan imidlertid vinkles annerledes om du ønsker det.

Du kan for eksempel lage en konfirmasjonstale som er av typen «Fem grunner til at du er min favorittkonfirmant», eller «Fem ting som er viktige å ta med seg i livet».

Dette vil gjøre konfirmasjonstalen morsom å høre på for alle parter – inkludert konfirmanten.

Tale til konfirmant fra fadder

Konfirmanten skal være hovedpersonen

For å virkelig lykkes med en tale til konfirmanten fra fadder, er det viktig å ikke spore for mye av i talen. Husk at konfirmanten skal være hovedfokuset i talen.

Mange snakker om «da jeg selv var ung…», der en forteller litt om sin egen ungdomstid. Dette kan være morsomt, siden du kan trekke paralleller til konfirmantens ungdomstid.

Bare pass på at du ikke sporer av og snakker for mye om deg selv. Dette er tross alt en dag der konfirmanten skal være i fokus.

Hånd som skriver tale til konfirmant

Lykkeønskninger og snakk om fremtiden

En god tale til konfirmanten fra fadder bør inneholde litt snakk om fremtiden. Inkluder gjerne noen gode råd for fremtiden, og kom med lykkeønskninger.

Legg gjerne vekt på at du mener konfirmanten er godt utrustet for å tre inn i de voksnes rekker, for eksempel fordi vedkommende er smart, skoleflink, ansvarsfull eller lignende.

17. mai tale

En konfirmasjonstale som rører

En tale til konfirmanten fra fadder kan gjerne inkludere litt snakk om følelser og kjærlighet. Dette er tross alt en stor dag, og da er det lov å bruke litt store ord.

Du kan i tillegg inkludere noen dikt om ungdommens vei fra barn til voksen, noe som gjør talen ekstra rørende.

17. mai tale

Lengde på tale til konfirmanten fra fadder

Noe av det som kjennetegner en vellykket tale, er at den stopper i tide. En tale som varer veldig lenge, blir fort kjedelig å høre på. Dette gjelder også tale til konfirmanten fra fadder.

En konfirmasjonstale bør ideelt sett vare et sted mellom ett og fem minutter. Når talen er kort er det lettere å sørge for at det du sier er fengende og bra, og ikke bare tomsnakk.

Gratulasjon

Trenger du hjelp med talen din?

Dersom du er fadder og skal holde tale for en konfirmant, har du gjerne mange gode historier som du ønsker å ta med i talen.

Mange synes det er vanskelig å strukturere en god tale. Dersom du trenger hjelp med tale til konfirmanten fra fadder, kan Din Taleskriver hjelpe deg.

Skriv ned noen stikkord om konfirmanten og gjerne et par historier som stikker seg ut. Vi sørger for å lage en god og strukturert tale av det du gir oss.

Bestill din konfirmasjonstale i dag. Vi leverer talen til deg innen kort tid.