Tale til konfirmanten fra foreldre 

En tale til konfirmanten fra foreldre er et vanlig innslag på den store konfirmasjonsdagen! Mange mødre og fedre har mye på hjertet, men sliter med å skrive en god tale. For hvordan skal egentlig talen bygges opp, og hva bør den inneholde? 

Her deler vi våre beste tips til foreldre som ikke har erfaring med taleskriving! 

Innhold i tale til konfirmanten fra foreldre 

Først og fremst ønsker vi å dele noen tips til hva talen kan inneholde og hvordan den kan struktureres. Du velger selvfølgelig selv hva du skal si og i hvilken rekkefølge, men det er greit om talen er noenlunde logisk og at den har en rød tråd.  

Her er et eksempel på hvordan en tale til konfirmanten fra foreldre kan se ut: 

 

  • Kjære Navn 
  • Kort innledning 
  • Litt om barndom og oppvekst (del gjerne noen konkrete minner!) 
  • Konfirmantens unike egenskaper 
  • Hvorfor er dere stolte av konfirmanten? 
  • Noen livsråd, visdomsord eller tips for årene som kommer 
  • Et lite dikt? 
  • Gratulerer med konfirmasjonsdagen 

Tips til talelengde og rekkefølge av taler 

Hvor lang bør en tale til konfirmanten fra foreldrene være? Blir talen for lang, kan gjestene fort bli litt trøtte eller miste fokus. Er den for kort, blir det kanskje litt rart det også. Et generelt råd er å holde talen mellom 1 og 6 minutter lang.  

Etter at du har skrevet talen, er det derfor lurt å lese gjennom den for å sjekke hvor lang tid den vil ta. Er den veldig lang, kan du gjerne korte den litt ned.  

På konfirmasjonsdagen er det gjerne flere som ønsker å tale. Er dette tilfelle i deres konfirmasjon, er det lurt å unngå at talen blir veldig lang. Når det gjelder rekkefølge, kommer vanligvis talen til konfirmanten fra foreldre etter velkomsttalen. 

Eksempel på tale til konfirmanten fra foreldre 

Synes dere det er vanskelig å skrive en konfirmasjonstale uten å ha sett på et eksempel først? Det finnes mange eksempler på taler til konfirmanten fra foreldre. Blant de mest kjente, er kanskje talen til Prinsesse Ingrid Alexandre fra kronprinsen og kronprinsessen.  

Denne talen ligger ute på nett, og kan være fin å la seg inspirere av. Men husk på at talen din bør være personlig, og at du bør flette inn egne historier og beskrivelser av konfirmanten.  

Lag en kreativ, morsom og annerledes tale til konfirmanten 

Mange foreldre ønsker å lage en helt unik konfirmasjonstale. Dette kan dere blant annet gjøre ved å flette inn humoristiske elementer, som morsomme barndomshistorier eller sitater fra konfirmanten. 

Dikt, sang eller lignende kan også bidra til at talen blir annerledes. Eller hva med å kombinere talen med bilder og video som vises for alle gjestene?  

Motta hjelp med taleskriving! 

Det å skrive en tale til konfirmanten er noe mange foreldre synes kan være utfordrende. Man ønsker naturligvis at talen skal bli best mulig, samtidig som den er akkurat passe lang. Står dere fast, har Din Taleskriver løsningen dere trenger.  

Vi skriver konfirmasjonstalen for dere, med utgangspunkt i stikkordene og ønskene dere deler med oss. Resultatet er en personlig og minneverdig tale!