Tale til konfirmanten fra mormor

Er du mormor eller farmor til en konfirmant, og ønsker å holde en fin tale? Vi skal her dele noen tips med deg. Slik lykkes du med en tale til konfirmanten fra mormor!

En tale til konfirmanten fra mormor er et fint innslag på konfirmasjonsdagen. Enten du ønsker å lage en kreativ eller morsom konfirmasjonstale, finnes det mange tips!

For å lykkes med konfirmasjonstalen, bør du blant annet vite hvor lang den skal være. Du bør i tillegg tenke over hvordan talen skal bygges opp, og hva du bør inkludere.

Hvem skal holde talen til konfirmanten?

Oppbygning på tale til konfirmanten fra mormor

Det er ingen strenge regler for hvordan en tale til konfirmanten fra mormor eller andre besteforeldre skal bygges opp. Her står du nokså fritt, og kan bruke fantasien.

Som konfirmantens mormor har du sikkert mange fine minner fra konfirmantens barndom. Du kan gjerne basere talen din på en fortelling om konfirmanten, fra nyfødt til i dag.

Her skal du så klart ikke inkludere alle detaljer, da dette ville gjort talen veldig lang. Det holder at du nevner de viktigste hendelsene i konfirmantens liv.

Du kan gjerne også ta med noen historier om opplevelser du har hatt sammen med konfirmanten. Her er noen tips til hvordan tale til konfirmanten fra mormor kan bygges opp:

  • Kjære NN / Kjære konfirmant
  • Noen ord om konfirmanten som liten (var det en stor dag for deg da barnebarnet ble født? Besøkte du ham eller henne på sykehuset?)
  • Hvordan har det vært å følge konfirmanten gjennom oppveksten? Sammenlign gjerne litt med egen oppvekst, og påpek forskjellene.
  • Si noen ord om konfirmantens gode egenskaper (er det noe du er spesielt stolt over at konfirmanten har utrettet?)
  • Opplevelser du har hatt sammen med konfirmanten
  • Gratulerer med dagen, kjære konfirmant!
Konfirmasjonstale fra mormor

Kreativ tale til konfirmant

En tale til konfirmanten fra mormor kan gjerne være av det kreative slaget. Du kan for eksempel lage en konfirmasjonstale på rim, eller inkludere et passende dikt.

Noen besteforeldre gjør konfirmasjonstalen ekstra unik, og velger for eksempel å synge den. Da kan du ta utgangspunkt i en velkjent melodi, og bytte ut teksten med egen tekst.

Du kan for eksempel ta utgangspunkt i en populær melodi som «Bamses bursdag» eller en sang du vet at konfirmanten har et forhold til. Det er fint om mange kan synge med.

En kreativ tale til konfirmant fra mormor vil ofte være ekstra engasjerende og morsom å lytte til. Dersom du trenger hjelp til å lage talen unik, kan en taleskriver hjelpe deg.

Tale til konfirmant

Gratis taler til konfirmant

Dersom du leter rundt på nett, kan du finne eksempler på gamle taler som andre har avholdt. Slike «gratis taler» kan gjerne brukes som inspirasjonskilde.

Unngå helst å kopiere gratis taler du finner på nett. Talen blir mye mer personlig og unik om du bruker egne ord, eller får hjelp fra en taleskriver.

Få hjelp med tale til konfirmant

Trenger du hjelp med konfirmasjonstalen din?

Det å skrive en tale kan føles vrient. Dette gjelder kanskje spesielt når det er snakk om en konfirmasjonstale, da man ønsker at talen skal bli minneverdig og fin.

Dersom du ønsker en unik, morsom, kreativ eller rørende tale til konfirmanten fra mormor, kan Din Taleskriver hjelpe deg. Vi skriver taler for privatpersoner fra bunnen av.

Vi tar utgangspunkt i opplysningene du gir oss (noen stikkord og historier om konfirmanten), og lager deretter en unik tale basert på dette.